Meditaţia zilei

Publicatla 29 August 2019

Joi, 29 august 2019
Martiriul Sf. Ioan Botezătorul 

Ieremia 1,18: „Iată, eu te pun astăzi ca o cetate întărită, ca un stâlp de fier şi ca niște ziduri de bronz împotriva întregii ţări, împotriva regilor lui Iuda şi a căpeteniilor lui, împotriva preoţilor lui şi împotriva poporului ţării!”

Profetul Ieremia primește o misiune, este trimis să ducă mesajul Domnului unui popor care îi va opune rezistență, care îl va respinge. Pare un lucru greu şi incomod ceea ce îi cere Dumnezeu, dar odată cu această trimitere El își înzestrează trimisul cu toate darurile necesare pentru a face fată situației. 
Împreună cu Dumnezeu, în orice situație sau misiune suntem ca o cetate întărită, stâlp de fier şi ziduri de bronz.
Întrebare: Am încredere că Dumnezeu este în mine şi intră cu mine în orice situație favorabilă sau mai puțin favorabilă?

Rugăciune:
Sfinte Ioan Botezătorul, prietenul Mirelui! Ai fost înaintemergătorul lui nu doar prin cuvintele tale sfinte şi înfocate, ci şi prin viaţa şi moartea ta. Precum Isus, ai murit în umilinţă şi în suferinţa cea mai obscură; dar trupul tău sfânt, ca acela al lui Isus, a fost primit de braţe pioase şi iubitoare. Sfinte Ioane, învaţă-ne să murim ca şi Isus pentru a învia cu el!
(„Text preluat din Calendarul “Cinci pâini de orz”)

Exprimaţi-vă opinia