Papa Francisc

27.08.2019, Vatican (Catholica) – Terminarea unei inițiative de 3 ani dedicată tinerilor a fost ocazia pentru ca Papa Francisc să adreseze un mesaj tinerilor din Paraguay. Organizată de Conferința Episcopilor Catolici din țară, perioada de 3 ani s-a încheiat cu un forum ce s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute în capitala țării, Asunción, cu participarea a aproximativ 600 de tineri.

În mesajul său către participanți, Papa Francisc a reflectat pe tema „Tinerețe, credință și discernământ vocațional”. „Ca rod al acestui timp de har în care ați reflectat asupra centralității credinței”, Sfântul Părinte i-a încurajat pe tinerii să îl îmbrățișeze „pe Isus Cristos, care v-a chemat să îi fiți prieteni, pentru a putea rămâne în El și să aduceți rod mult”. Sfântul Părinte i-a mai îndemnat pe tineri să asculte vocea Domnului. Dumnezeu, a spus el, îi trimite – atât ca indivizi, cât și împreună – să fie „martorii Veștii Bune a mântuirii” printre cei mai săraci dintre frații și surorile lor. Papa Francisc își încheie mesajul invitându-i pe tinerii din Paraguay să se roage pentru el și încredințându-i mijlocirii Mariei, sub auspiciile Fecioarei din Caacupé. Mesajul papal a fost citit duminică, la Liturghia de încheiere a forumului, și a fost semnat de Cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat al Vaticanului.

Forumul, care a încheiat cei trei ani dedicați tineretului, a avut participanți din tot Paraguayul. Trei zile de reflecție spirituală le-au arătat acestora cum să acționeze ca brațele întinse ale Bisericii spre contemporanii lor, cu discuții în grupuri mici care au explorat teme precum familia, politica, femeile, sportul, dependența și mediul. Scopul forumului a fost „inspirarea, întărirea și consolidarea acțiunii sociale” a tinerilor prezenți. Cu cuvintele de încurajare ale Papei, tinerii din Paraguay au primit un mandat misionar pentru a răspândi Evanghelia la frații și surorile lor aflați în nevoie.

Sursa: Vatican News, ediția engleză

Exprimaţi-vă opinia