Meditaţia zilei

Publicatla 27 August 2019

Marți 27 aug 2019
Matei 23,23-26 
Unde e judecata, îndurarea, credinţa?

Lideri religioși rigizi, răspund la lingușire și nu la suferință, fac fapte bune pentru aplauze zgomotoase ignorând sărmanul de care nu-i pasă nimănui, trăiesc pentru a-l răstigni pe Cristos și nu a-l însoți în suferință, abuzul cel mai dureros provine de la cei care s-au angajat că te iubesc mai mult.

Cât de groaznic este să nu poți iubi, să privești în jur incapabil de empatie,
să rămâi rece, mereu într-o competiție de reguli și succese exterioare,
să nu poți găsi în interior bucurie și afirmare în slujirea obișnuită, anonimă, să nu vezi că îți satisfaci propriile ambiții călcând peste cei care te iubesc atât de mult?

Rugăciune
Să te binecuvânteze Dumnezeu cu nemulțumire pentru răspunsuri ușoare, jumătăți de adevăruri, relații superficiale, astfel încât să trăiești din adâncul inimii tale.
Să te binecuvânteze Dumnezeu cu mânie și revoltă la vederea nedreptății, opresiunii, abuzului, și a exploatării oamenilor, pentru ca să lucrezi pentru dreptate, egalitate și pace.
Să te binecuvânteze Dumnezeu cu lacrimi pentru a le vărsa pentru cei care suferă de durere, respingere, foamete și război, pentru ca să-ți întinzi mâna pentru a-i mângâia și a le schimba durerea în bucurie.
Să te binecuvânteze Dumnezeu cu naivitatea de a crede că tu poți face diferența în această lume, pentru ca să realizezi lucrurile despre care alții ți-au spus că nu se pot face.
– Sr. Ruth Fox, OSB

Exprimaţi-vă opinia