Meditaţia zilei

Publicatla 24 August 2019

Sâmbătă, 24 august 2019
“Şi i-a zis: 《Adevăr, adevăr vă spun: veţi vedea cerul deschis şi pe îngerii lui Dumnezeu urcând şi coborând deasupra Fiului Omului》.” Ioan 1, 51

Este greu să ne gândim azi, în mijlocul atâtor repere, la Cele de Sus. Este o dimensiune care pe mulți nu-i mai privește. Nu ne vine în mod spontan să ne gândim că va fi și o a doua venire a Fiului Omului, a lui Isus. Ce să mai spunem că nu ne mai gândim nici la propria trecere la cele veșnice. În cartea “Imitaţiunea lui Cristos”, citim că ar trebui să trăim ca și cum în următoarea clipă am părăsi această viață. Ce ziceți? Nu s-ar schimba modul nostru de a trăi în relație cu Dumnezeu? Dar cu aproapele nostru? Este ușor să amânăm promisiuni făcute, este ușor să negăm că nu avem timp de celălalt, este ușor să găsim scuze care mai de care, așa de creative că nici ție nu îți vine să crezi. Ei bine, Isus vine încă odată și ne spune să dăm importanță lucrurilor care contează, să privim mai mult Divinul și să inspirăm ce-i sfânt și tainic.

Sunt capabil măcar pentru o clipă să privesc cum las lumea și locul pe unde am trecut? Pot schimba ceva?

Rugăciune

Ajută-mă, Doamne, să fiu conștient atunci când tind să amân sau să refuz persoane sau situații din propria comoditate pentru a fi întotdeauna pregătit să te privesc atunci când mă voi întâlni cu Tine! Amin.

Exprimaţi-vă opinia