Meditaţia zilei

Publicatla 9 August 2019

Vineri, 9 august
Os 2,16.17b.21-22; Ps 44; Mt 25,1-13
„O voi duce în pustiu şi-i voi vorbi la inimă!” 

Domnul îi cheamă pe aleșii Săi să le vorbească în „pustiul” renunțării și tăcerii. Dar ei nu sunt de compătimit, căci a-i compătimi ar însemna să credem că Dumnezeu nu ne poate face fericiți. Ar însemna să credem că avem nevoie și de altceva decât de intimitatea cu Dumnezeu. Când de fapt, El este Totul și mai ales singurul care știe de ce avem nevoie. 

Papa Francisc spunea „Chemarea Domnului nu este un amestec al lui Dumnezeu în libertatea noastră; nu este “o cuşcă” sau o greutate care ni se pune pe spate. (…) De fapt, dorinţa Domnului este ca viaţa noastră să nu devină prizoniera a ceea ce este evident, să nu fie atrasă – din inerţie – în obişnuinţe zilnice. (…) Domnul nu vrea de la noi resemnarea unei vieţi trăită de la o zi la alta, cu ideea că, de fapt, nu există nimic pentru care merită să te implici cu pasiune ci stingând neliniştea interioară să căutăm noi traiectorii de navigaţie.”

Întrebare: Când Domnul mă cheamă, întârzi să-i răspund pentru că îmi iau măsuri de siguranță? Sunt eu oare convins(ă) că Domnul îmi e de ajuns?

Rugăciune:
Sf. Tereza Benedicta a Crucii, roagă-te pentru noi. Roagă-te mai ales pentru cei care caută adevărul, tu însăți spunând că aceștia îl caută pe Dumnezeu, fie că știu sau nu.
Roagă-te pentru femei, ca ele să își poată trăi vocațiile în societate și Biserică.
Roagă-te pentru Europa, a cărei patroana ești, ca să trăiască în compasiune și pace, menținând vie flacăra creștină.
Roagă-te pentru mine, care mă încred în tine, ca să înțeleg chemarea Domnului meu și fără nicio reținere și întârziere să mă unesc cu El, Cel care singur poate să mă „ajute să descoper planul său de iubire asupra vieții” mele și să îmi dăruiască „curajul de a risca pe drumul pe care El l-a visat dintotdeauna” pentru mine. (Papa Francisc). Amin!

Exprimaţi-vă opinia