02.08.2019, Roman (Catholica) – La Editura Serafica din Roman, în colecția „Psihologie”, a apărut un nou volum de excepție: „Împlinirea Eului. (Doar) 3 atitudini”, autor pr. Bogdan Emilian Balașcă. După cum însuși autorul precizează, această nouă carte reprezintă continuarea volumului „Dezvoltare personală integrală. 7 pași psiho-spirituali”, apărut la editura noastră anul trecut. Dacă în volumul respectiv, autorul propunea un traseu de dezvoltare personală compus din șapte pași pornind de la profeția lui Isaia („Iată, fecioara va zămisli și va naște un fiu și-i va pune numele Emanuel”), paginile de față reprezintă de fapt, finalitatea drumului parcurs în dezvoltarea personală a fiecăruia.

De data aceasta, Bogdan Emilian Balașcă pornește de la tabloul Bunei Vestiri, mai precis de la răspunsul emblematic al Sfintei Fecioare Maria: „Iată slujitoarea Domnului: fie mie după cuvântul tău”. Pe baza acestui răspuns, autorul propune cititorilor trei atitudini, echivalente cu trei însușiri umane: atitudinea de sinceritate (care presupune capacitatea de a te lăsa privit), atitudinea de caritate (care presupune voința de a te dărui) și atitudinea de abandonare (care înseamnă a te menține liber în Dumnezeu).

Pentru exersarea fiecărei atitudini, Bogdan Emilian Balașcă propune și o serie de exerciții practice – unele dintre acestea inspirate din Exercițiile spirituale ale Sfântului Ignațiu de Loyola, oferind, astfel, și o finalitate discursului teoretic. Practic, întreaga carte e o pledoarie pentru așezarea eului în Dumnezeu, unica și suprema formă de împlinire a eului. La fel ca și în volumul precedent, autorul nu-și propune să creeze rețete de succes de împlinire, ci schițează un drum și o atmosferă pe care le trăiește orice om împlinit, pe baza aprofundărilor psiho-umane, biblico-spirituale, eforturi științifice și experiențe ale maeștrilor spirituali și ale sfinților.

Pr. Bogdan Emilian Balașcă, Editura Serafica, 2019; ISBN 9786067701289; format 14×20 cm; 216 de pagini; 20 de lei. În limita stocului disponibil, cartea poate fi procurată prin comandă prin e-mail: edituraserafica@yahoo.com; prin telefon: 0785.222.017 sau 0741.120.321; prin website (online): www.edituraserafica.ro sau la librăriile catolice partenere.

Exprimaţi-vă opinia