Meditaţia zilei

Publicatla 3 August 2019

Sâmbătă, 3 august 2019
“Nimeni să nu-l înşele pe aproapele lui şi să te temi de Dumnezeul tău; căci Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru!” Lev 25, 17

Lumea din care facem parte a atins cel puțin trei nivele ale indiferenței:

1) Față de Dumnezeu: este mult mai ușor să trăim fără El; a-I păzi poruncile e ceva ce ține de viitor, un lucru ce se amână pentru când se iese “la pensie”…

2) Față de aproapele: există riscul de a ne închide în fața nevoilor celorlalți; ne bazăm uneori pe instinctul supraviețuirii și chiar ajungem să înșelăm sub diferite forme.

3) Față de noi înșine: intrăm uneori într-o atmosferă haotică, lipsită de armonie; nu prea știm să ne mai iubim și pe noi înșine…; multe lucruri s-ar schimba; am lăsa lumea un pic mai bună pe unde am merge pentru că îi vedem pe ceilalți ca fii ai lui Dumnezeu.

Să nu ne lăsăm duși de ceea ce împiedică o relație autentică cu Tatăl nostru. Să fim vigilenți și iubitori așa cum El ne iubește!

În ce domenii ai interes, pasiune? Cum este Dumnezeu în viata ta?

Rugăciune

Cu greu mă despart, Doamne de propriul Eu. Nu mai știu să privesc la Tine, ci mă îndrept încet către ce e trecător. Trezește în mine o inimă recunoscătoare și dăruiește-mi harul unei convertiri continue! Amin.

Exprimaţi-vă opinia