Rugăciunea oferirii zilei

Preasfântă Inimă a lui Isus, eu îți ofer

prin mijlocirea Inimii Neprihănite a Mariei,

Mama Bisericii, în unire cu jertfa euharistică,

rugăciunile și munca, bucuriile și suferințele acestei zile:

pentru iertarea păcatelor, pentru mântuirea tuturor oamenilor,

prin harul Spiritului Sfânt, spre slava lui Dumnezeu Tatăl. Amin.

Prin rugăciunea de consacrare

Creștinii se angajează să trăiască într-un mod mult mai conștient și responsabil Botezul lor, pentru ca Isus să domnească cu Inima sa iubitoare în viețile și familiile lor.

În virtutea Botezului primit, fiecare membru al poporului lui Dumnezeu a devenit discipol misionar (Mt 28.19)…Fiecare creştin este misionar în măsura în care s-a întâlnit cu iubirea lui Dumnezeu în Cristos Isus; nu mai spunem că suntem “discipoli” şi “misionari”, ci că suntem mereu “discipoli-misionari”. (Ev. Gau. 120).

Intențiile de rugăciune ale Sfântului Părinte Papa Francisc 

Rugăciunea Universală

Pentru evanghelizare: Familiile, laborator de umanizare 
Pentru ca familiile, printr-o viaţă de rugăciune şi de iubire, să devină din ce în ce mai mult “laboratoare de umanizare”.

Sensul unitar şi complet al vieţii umane pe care evanghelia îl propune este cel mai bun remediu al relelor din oraş, deşi trebuie să înţelegem că un program şi un stil uniform şi rigid de evanghelizare nu sunt potrivite pentru această realitate. Însă a trăi până la capăt ceea ce este uman şi a se implica în miezul provocărilor ca ferment de mărturie, în orice cultură, în orice oraş, îl face mai bun pe creştin şi aduce roade în oraş. (Ev. Gau. nr. 75)

Din partea episcopilor

Pentru ca perioada vacanţei de vară să întărească legăturile de credință, de prietenie și de fraternitate universală.

Iubirea faţă de oameni este o forţă spirituală care favorizează întâlnirea profundă cu Dumnezeu, până într-atât încât cel care nu-l iubeşte pe fratele lui “umblă în întuneric” (1In 2,11), …“a închide ochii în faţa aproapelui ne face orbi şi în faţa lui Dumnezeu”. (Ev. Gau. 272)

Exprimaţi-vă opinia