Meditaţia zilei

Publicatla 26 July 2019

Vineri, 26 iulie
Ex 20,1-17; Ps 18; Mt 13,18-23
„Fericiţi sunt cei care păstrează cuvântul lui Dumnezeu”

Azi îi sărbătorim și pe Sfinții Ioachim și Ana, părinții Sfintei Fecioare Maria. Ei au primit de la Domnul ca și fiică pe milostiva, blânda, dulcea Fecioară Maria, mama lui Dumnezeu și mama noastră. Ei au fost plăcuți în fața Domnului și au primit acest dar, așa cum și ei făceau daruri caritabile de multe ori. Tradiția ne învață că din tot ceea ce aveau, o treime păstrau pentru ei, o treime o dădeau pentru trebuințele bisericești și o treime o dădeau săracilor.

Lecturile de astăzi ne vorbesc despre Cuvântul Domnului, Legea Lui Sfântă. La început poate fiecare om are sentimentul că ele sunt restrictive, niște impuneri oarecum artificiale peste natura noastră instinctuală. Dar psalmistul binecuvântează hotărârile Domnului, iar Isus promite rod celui care le primește în inimă. Căci cum ar putea omul să fie liber, dacă ar merge imediat și și-ar închina inima unor lucruri create? Cum ar putea să se bucure de relații, de pace și de viață, dacă s-ar închina unor lucruri false, ar trăi în minciună și s-ar teme că fratele său îl va omorî? Nu pentru Domnul sunt aceste reguli, cred eu, ci pentru ca omul să poată avea liniștea necesară apropierii de Dumnezeu.

Întrebare: În viața mea, ce proporție aș vrea să fie între ceea ce-mi aloc mie, familiei mele Biserica și celor ce au nevoie?

Rugăciune:
Bucură-te; Marie, cea plină de har, Domnul este cu tine, binecuvântată eşti tu între femei, şi binecuvântat este rodul trupului tău Isus. Sfântă Marie, Maica lui Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoşii, acum şi în ceasul morţii noastre. Amin

Exprimaţi-vă opinia