La Editura Surorilor Lauretane a apărut broșura semnată de Alain Mattheeuws SJ și intitulată Însoțirea spirituală. Mic manual de utilizare.

„Însoțirea spirituală trebuie să conducă tot mai mult spre Dumnezeu, în care putem ajunge la libertatea adevărată. Unii se cred liberi atunci când merg departe de Domnul, fără să-și dea seama că rămân în mod existențial orfani, fără un adăpost, fără o locuință unde să se întoarcă mereu. Încetează să fie pelerini și se transformă în rătăcitori, care se învârt mereu în jurul lor fără a ajunge nicăieri. Însoțirea lor ar fi contraproductivă dacă ar deveni un soi de terapie care să întărească această închidere a persoanelor în imanența lor, încetând să fie un pelerinaj cu Cristos spre Tatăl”. (Papa Francisc, Evangelii Gaudium, 170)

Prezentând tuturor celor botezați peisajul aventurii spirituale printr-un joc de întrebări și răspunsuri clare și concise, această cărticică se adresează acelora care fac primii pași către Cristos și se aventurează să-l urmeze. Ea răspunde multor întrebări cu privire la însoțirea spirituală, o practică eclezială în plină renaștere, și facilitează abordarea acesteia, precum și înțelegerea ei întru adevăr și realism. 

Ea îl încurajează pe cititor să descopere cu bucurie bogăția tradițională a împreună- „căutării și găsirii lui Dumnezeu”! 

Alain Mattheeuws (n. 1952) este preot iezuit, biolog, licențiat în teologie morală al Universității Pontificale Gregoriana din Roma și doctor în teologie al Institutului Catolic din Toulouse.

Exprimaţi-vă opinia