Meditaţia zilei

Publicatla 22 July 2019

22 iulie Sf. Maria Magdalena
Spune-ne, Maria, ce-ai văzut pe cale?
Am văzut mormântul lui Cristos cel viu şi gloria Celui Înviat.

Maria Magdalena, cea cunoscută ca fiind „Apostola Apostolilor”, cea care le-a vestit celor 12 învierea lui Cristos, ne este indicată azi ca model de mărturisitoare. Versetul la evanghelie ne spune că mărturisirea poate lua înfățișarea povestirii. Suntem chemați să povestim experiența întâlnirii cu Cel înviat.
Povestirea este o acțiune simplă, dar care ne dă ocazia să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru harurile pe care ni le dăruiește și să ne dăruim celor care ne ascultă.

Cine mi-a povestit despre Cristos cel înviat? Care poveste m-a convins?

Rugaciune

Dumnezeul meu, voi încerca să te ajut, ca tu să nu fi distrus în mine, dar nu-ți pot promite nimic dinainte. Însă este un lucru tot mai evident pentru mine și anume că tu nu ne poți ajuta pe noi, ci noi trebuie să te ajutăm pe tine, iar astfel să ne ajutăm pe noi înșine. Singurul lucru pe care-l putem salva în aceste vremuri este singurul lucru care mai are cu adevărat valoare; este o mică bucățică din tine în noi înșine, Dumnezeul meu. Și, poate, am putea să contribuim să te dezgropăm și din inimile devastate ale altor oameni. (Etty Hillesum)

Exprimaţi-vă opinia