Meditaţia zilei

Publicatla 15 July 2019

15 Iulie 2019
Sf. Bonaventura
Mt.10.34-11,1: Cine mă primește pe Mine, primește pe cel care m-a trimis.
Omul a fost creat în așa fel că în mod continu și cu toată ființa sa, se orientează spre Dumnezeu. Aceasta este natura sa. Prin faptul de a se îndrepta spre Dumnezeu se află în armonie cu natura, în pace cu aproapele și cu sine însuși.
Păcatul original constă în faptul că omul din starea de a fi orientat spre Dumnezeu a decăzut în starea de a se privi pe sine însuși. Astfel s-a transformat în propria sa normă. În loc de a-L asculta pe Dumnezeu, adevăratul său centru, și de a trăi începând de aici, a rămas dependent de propria privire egoistă, de propria voință, de dorințele și planurile sale. Deoarece omul este divizat, Dumnezeu propune sā ne dezlipim de alipirile dezordonate și să învățăm să primim cu toată inima pe Dumnezeu ca astfel el să ne poată uni, să fim unul cu Dumnezeu.

Cât de mult îl primesc pe Dumnezeu în viața mea?

Rugăciune
Doamne tu ai venit în lumea noastră pentru a ne învăța cum să trăim pentru Dumnezeu. Dă-ne putere și curaj să spunem Nu la ispitele lumii care ne fac să pierdem orientarea noastră spre Dumnezeu, pentru ca astfel să trăim împăcați cu Tine și cu aproapele nostru. Amin.

Exprimaţi-vă opinia