Meditaţia zilei

Publicatla 12 July 2019

Vineri, 12 iulie
Gen 46,1-7.28-30; Ps 36; Mt 10,16-23
„Iată-mă!”
Domnul se îngrijește de ai săi iar în lecturile de astăzi, văd și istoria mea. Mai întâi Domnul mă strigă pe nume și așteaptă un răspuns, așteaptă acel „Iată-mă!”. „Iată-mă” exprimă și invitația de a privi: privește-mă, Doamne! Uită-te la mine, mă arăt Ție așa cum sunt! Acesta e răspunsul așteptat. Ca și odinioară în grădina Edenului, Domnul vine în grădina vieții și vrea să ne arătăm, așa goi cum suntem. Apoi, Domnul îl trimite pe om spunându-i „nu te teme!”. Mereu vor fi de înfruntat obstacole, dar suntem îndemnați să nu ne preocupăm. Isus ne spune nouă, ca și odinioară apostolilor Lui: „Duhul Tatălui vostru este cel care vorbește în voi”. El ne avertizează că drumul cu El nu ne va atrage simpatii și chiar dacă avem iubirea în centru, asta nu înseamnă că lumea ne va îmbrățișa întotdeauna. Și totusi, din tonul grijuliu cu care Isus vorbește, putem simți că El s-a gândit la toate.

Întrebare: În ce parte a mea mă cheamă Isus să îi arăt cine sunt, exclamând „Iată-mă!”?

Rugăciune:

Mă rog, Doamne, nu spre cel care cred eu că ești ci spre cel ce ești Tu, așa cum singur Te cunoști complet, însă din bunătatea Ta ne-ai dat să Te gustăm prin Fiul Tău întrupat, rastigit și înviat pentru mântuirea noastră.

Isuse Domnul meu, cred și mărturisesc că ești Cristos, Fiul Lui Dumnezeu celui viu: ia-mi viața, voința și tot ce am, ca să pot fi cu totul al Tău, acum și întotdeauna. Amin!

Exprimaţi-vă opinia