Meditaţia zilei

Publicatla 4 July 2019

Joi, 4 iulie 2019 
Geneză 22, 8 : „Dumnezeu va avea grijă el de mielul pentru arderea de tot, fiul meu!”

Această frumoasă lectură a zilei de azi ni-l prezintă pe Abraham pus la o încercare grea, am spune noi, extremă. Dumnezeu îi cere unui tată să-şi sacrifice, să-şi ardă propriul fiu şi îi dă chiar şi indicații cum să facă acest lucru! Dacă nu am cunoaște finalul acestei întâmplări, oare ce imagine despre Dumnezeu ne-am forma în acest moment?
Dar cererea lui Dumnezeu are un alt substrat, acela de a-l face liber şi a-l conștientiza pe Abraham că Isac, fiul lui, este un dar şi nu o posesie. Nicio persoană sau niciun obiect, nu trebuie să blocheze relația şi accesul nostru liber la Dumnezeu.
În momentul când Abraham este dispus să renunțe total la ceea ce credea că îi aparține, că face parte din proprietățile sale, abia atunci experimentează grija necondiționată a lui Dumnezeu. În fata unei dificultăți, aparent de nedepășit, el îi răspunde fiului cu seninătate: „Dumnezeu va avea grijă el de mielul pentru arderea de tot, fiul meu!”

Există în viața mea persoane sau lucruri care s-au transformat în posesie şi pe care le percep ca un obstacol în relația mea cu Dumnezeu?

Rugăciune

Fă, bunule Isuse,
ca în relaţiile cu aproapele meu
şi în tot ceea ce fac pentru răspândirea gloriei
Tatălui Tău
şi mântuirea celorlalţi,
să fiu asemenea ţie;
pentru ca eu să fiu o reflecţie autentică a cumpătării tale,
zelului tău neobosit,
într-un cuvânt, a tuturor virtuţilor tale
şi pentru ca să le pot întipări în sufletul meu,
vino să trăieşti veşnic în mine.

Jean-Pierre Médaille SJ

Exprimaţi-vă opinia