Papa Francisc

28.06.2019, Vatican (Catholica) – Preasfânta Inimă a lui Isus dorește să îi primească pe toți într-o „revoluție a gingășiei” printr-o rugăciune care schimbă viața, a spus Papa Francisc vineri, insistând că „inima misiunii Bisericii este rugăciunea”. „Inima lui Cristos este așa de mare încât dorește să ne primească pe toți în revoluția duioșiei. Apropierea de Inima Domnului solicită inima noastră să se apropie cu iubire de semeni și ne ajută să intrăm în această compasiune față de lume”, a spus Papa Francisc în solemnitatea Preasfintei Inimi a lui Isus.

„Suntem chemați să fim martori și mesageri ai milostivirii lui Dumnezeu, pentru a oferi lumii o perspectivă de lumină unde este întuneric, de speranță unde domnește disperarea, de mântuire unde abundă păcatul. A intra în rugăciune înseamnă a intra cu inima mea în Inima lui Isus, a face un drum în Inima lui Isus, ceea ce Isus simte, în sentimentele de compasiune ale lui Isus precum și a face o călătorie în inima mea pentru a o schimba în acest raport cu Inima lui Isus.” Afirmațiile au fost făcute în Aula Paul al VI-lea, la întâlnirea Papei cu circa 6000 de membri ai rețelei mondiale de rugăciune a Papei, cu ocazia împlinirii a 175 de ani de la fondare. Rețeaua urmărește să îi mobilizeze pe catolici în rugăciune, pentru a răspunde provocărilor cu care se confruntă umanitatea și misiunea Bisericii.

„Este bine, în această zi a solemnității Preasfintei Inimi a lui Isus, să ne amintim de fundamentul misiunii noastre”, a afirmat Sfântul Părinte. „Este vorba despre o misiune de compasiune față de lume, am putea spune un ‘drum al inimii’, adică un itinerar de rugăciune care transformă viața persoanelor.” Printre altele a vorbit și despre importanța la a-i învăța pe copii să se roage, spunând că îl doare să vadă că atâția copii nu știu nici măcar cum să își facă semnul crucii. „Învățați-i pe copii să se roage. Pentru că ei ajung imediat la Inima lui Isus, imediat. Isus îi vrea. Și pe tineri învățați-i că rugăciunea este un mare drum pentru a merge înainte în viață.” A vorbit și despre rugăciunea de mijlocire, subliniind că este „ceea ce face Isus în cer, pentru că Biblia ne spune că Isus este în fața Tatălui și mijlocește pentru noi, este mijlocitorul nostru, și noi trebuie să îl imităm pe Isus, să fim mijlocitori”.

Pontiful a încheiat mulțumind: „Reînnoiesc fiecăruia dintre voi mulțumirea mea sinceră pentru activitatea voastră prețioasă, care provine dintr-o inimă cu adevărat atentă la alții. Apostolatul Rugăciunii, cu Rețeaua sa mondială de rugăciune pentru Papa și în comuniune cu el, amintește că inima misiunii Bisericii este rugăciunea. Putem face atâtea lucruri, dar fără rugăciune treaba nu merge. Inima este rugăciunea. Vă încurajez să continuați cu bucurie având conștiința importanței și necesității muncii voastre. Voi ajutați persoanele să aibă o privire spirituală, o privire de credință asupra realității care le înconjoare, pentru a recunoaște ceea ce însuși Dumnezeu lucrează în ei; este o mare privire de speranță! Multe mulțumiri!”

Exprimaţi-vă opinia