Paolo Ruffini

27.06.2019, Vatican (Catholica) – Au început miercuri, 26 iunie a.c., la Roma, Zilele Internaționale ale Editurilor Catolice, inițiativă promovată de Departamentul pentru Comunicare, în colaborare cu Biroul Național pentru Comunicații Sociale al Conferinței Episcopale din Italia, eveniment care se va încheia la 29 iunie. La întâlnirea internațională de lucru găzduită la Centrul de congrese „Auditorium Aurelia”, participă în jur de 60 de reprezentanți ai editurilor catolice din întreaga lume care reflectă împreună asupra provocărilor lansate de sfera digitală.

„Începutul unui nou drum împreună”». Aceasta este speranța prefectului Departamentului pentru Comunicare, Paolo Ruffini, care a intervenit la deschiderea lucrărilor. Propunând o reflecție asupra provocărilor lansate de mediul digital, prefectul nu a ezitat să pună în lumină momentul de criză care se face simțită în numeroase domenii, nu doar în domeniul ecologic și umanitar, dar și în cel editorial. Însă, poate că niciodată mai mult decât acum nu am simțit nevoia de a restitui un sens timpului, o unitate diversității mijloacelor”, a spus. „Pe de altă parte”, a explicat prefectul, „situațiile de criză sunt semn că nu stăm pe loc, imobili, și că modalitatea de a ieși din această situație constă în crearea unei rețele”.

„A fi editori catolici”, a mai evidențiat Paolo Rufini, „înseamnă să ai acest rol nu doar pentru catolici, ci să te adresezi lumii pentru că a fi catolic înseamnă a fi universal. Așadar ne adresăm tuturor, lumii, găsind autori, profeți, valorizându-i, făcându-i să crească, răspândindu-le operele cu toate mijloacele: prin intermediul cărților tipărite, al revistelor, dar și prin intermediul mijloacelor digitale”. „Pentru că”, a spus în încheiere prefectul Paolo Ruffini, „sfera digitală nu este dușmanul nostru, ci o oportunitate enormă pentru a ajunge la cât mai multe persoane în cât mai puțin timp”.

„Noi, în calitate de editori catolici, ne propunem să fim o punte între Biserică și lume”, a declarat pentru Vatican News unul dintre participanții care au luat cuvântul la Zilele internaționale ale editurilor catolic. „Cred că”, a mai spus, „în calitate de editori catolici – este important să propunem convingeri și valori care provin de la Evanghelie, adresându-ne unui public pe care trebuie să-l ascultăm”. Lucrările întâlnirii internaționale de lucru dedicată editurilor catolice se încheie sâmbătă, prin participarea celor prezenți la Sfânta Liturghie celebrată de Papa Francisc în Bazilica San Pietro, cu prilejul solemnității Sfinții Petru și Paul. (Anca Mărtinaș pentru Vatican News România)

Exprimaţi-vă opinia