Meditaţia zilei

Publicatla 28 June 2019

Vineri, 28 iunie
Ez 34,11-16; Ps 22(23); Rom 5,5-11; Lc 15,3-7
„Iubirea lui Dumnezeu a fost revărsată în inimile noastre.”

În Preasfânta Inimă a Lui Isus este deja loc pentru mine așa cum sunt, fără să mă schimb, El a pregătit totul. Căci în cartea lui Ezechiel Domnul spune: „Pe cea pierdută o voi căuta, pe cea rătăcită o voi aduce înapoi, pe cea rănită o voi bandaja, pe cea slăbită o voi întări, voi avea grijă de cea grasă şi de cea puternică. Le voi păstori cu judecată”.

Domnul dă fiecăruia ceea ce are nevoie și ceea ce îl face să trăiască.
În revelațiile Sfintei Caterina de Sienna este un pasaj în care sfânta Îl întreabă pe Isus de ce a trebuit să-i fie strapunsă Inima pe cruce. După toate câte i se făcuseră, nu era de ajuns? Isus i-a răspuns că nu putea reprezenta printr-o suferință finită iubirea Lui infinită și de aceea a vrut să deschidă acest izvor infinit. Isus a vrut să arate cât de mult mai avea încă de dat din iubire pentru noi. În acest fel a împletit natura umană finită cu iubirea divină infinită, pentru ca noi toți să putem să ne îndestulăm din iubirea și mila Sa.

Întrebare: Unde văd cel mai mult iubirea Lui Dumnezeu?

Rugăciune: 
O, Sânge și Apă care ai țâșnit din inima lui Isus ca izvor infinit de îndurare pentru noi, mă încred în tine. Fac apel la milostivirea Ta Isuse pentru noi și pentru păcătoșii din lumea întreagă. 
Cred că inima Ta este deschisă pentru toți. Deschide, Te rugăm și inimile noastre: 
Isuse, mă încred în Tine!

(se poate face oricând, dar mai ales la ora 15)

Exprimaţi-vă opinia