Meditaţia zilei

Publicatla 13 June 2019

Joi, 13 iunie 2019 
Corinteni 3, 16-17
„Ori de câte ori cineva se întoarce la Domnul, vălul este dat la o parte, căci Domnul este Duhul şi unde este Duhul Domnului, acolo este libertate”.

În prima lecură de azi avem imaginea vălului care acoperă, care păstrează întunericul şi separă. Pentru noi astăzi acest văl ar putea avea multe forme cum ar fi individualismul, aviditatea sau starea de păcat. Apropierea de Dumnezeu cu simplitate şi sinceritate ne face liberi în orice moment, suntem capabili de a spune un Da mereu nou. Să ne concentrăm întreaga energie pentru a ne apropia mai mult de Domnul, a-L găsi în tot ceea ce simţim şi înfăptuim şi a rămâne cu El.

Împreună cu Isus vom putea gusta adevărata libertate!

Rugăciune: 
Doamne Isuse, Tu te-ai smerit împărtășind cu prietenii Tăi gândurile tale, simțirile Tale, dorințele Tale. Doamne, așa cum lor le-ai dat harul de a Te cunoaște și de a simți marea Ta iubire pentru ei, îngăduie-mi să vin și eu să Te cunosc, până și acolo, departe, în altă țară și-n alte timpuri. De-aș putea să simt iubirea Ta pentru mine, ca să Te iubesc și eu! Atunci, în toată inima mea ar răsuna ceea ce Tu gândești, simți și dorești. Asta mi-aș dori, dacă vrei și Tu, Doamne! (Joseph Tetlow SJ)

Exprimaţi-vă opinia