Meditaţia zilei

Publicatla 12 June 2019

Miercuri, 12 iunie 2019
„ … mai înainte de a trece cerul şi pământul, nicio iotă şi nicio linioară nu va trece din Lege până ce nu se vor împlini toate.”

Evanghelia după sfântul Matei 5,17-19

Deseori când ne gândim la legi, în general, ne vine în minte mai degrabă o serie de restricții, mult text redactat undeva, pedepse pentru încălcarea acestor legi și sentimentul că, din cauza acestora nu ne putem exprima liber, că suntem îngrădiți de birocrație și opreliști. Și lucrurile nu diferă prea mult nici atunci când se pune în discuție Legea lui Dumnezeu și cea a Bisericii. Uneori împlinim mecanic aceste Legi, alteori ne revoltăm sau pur și simplu le încălcăm, ignorându-le. Acest lucru nu s-ar întâmpla dacă am vedea Legea și poruncile așa cum Isus le-a văzut: dătătoare de viață, de libertate, de iubire. Pentru ca Legea să se împlinească și noi trebuie să colaborăm. Cum? Făcând ceea ce Isus a făcut: raportându-ne la Lege cu respect și iubire, convinși fiind că Dumnezeu este acolo, în litera Legii, însoțindu-ne și așteptându-ne în Împărăția sa. Legea nu este deci un soi de mecanism pentru a ne controla; ea este calea de urmat pentru a umbla cu Dumnezeu.

Ce mă împiedică să văd Legea și să o împlinesc cu iubire, mai degrabă decât cu teamă?

Rugăciune

Act de adorație

Dumnezeule atotputernic și veșnic, tu ești în-ceputul și sfârșitul vieții mele, Creatorul și Mântuitorul meu, Dumnezeul și totul meu. Îți mulțumesc pentru dărnicia ta nemărginită arătată mie, întregii omeniri și întregii creații.


Exprimaţi-vă opinia