MAINILE SPERANȚEI

Publicatla 31 May 2019

JRS România şi iezuiţii din România îi oferă astăzi Papei Francisc un cadou simbolic, un tablou ca semn al recunoştinţei pentru implicarea acestuia şi mai ales pentru faptul ca refugiaţii sunt foarte aproape de inima sa.

Pictoriţa Elena Andrei ne oferă mai multe date despre simbolistica acestuia.

În centrul tabloului sunt mâinile în rugăciune ale Papei Francisc. Rugăciunea se îndreaptă către Preasfânta Inimă a lui Isus, simbol peren al iubirii necondiționate pentru toți oamenii, mai aleși pentru cei pierduți, simbolizați de oița purtată de Bunul Păstor de pe Crucifix. În locul obișnuitei coroane de spini găsim o coroană din sârmă ghimpată, care a străpuns atâtea trupuri de refugiați pretutindeni. De sus coboară porumbelul, deopotrivă simbol al Sfântului Duh, dar și al împăcării între oameni. În jurul mâinilor Papei, sunt reprezentate mâini din diferite rase, ca expresie a milostivirii și a solidarității. Sub acest portret, culoarea albastră face trimitere la mare, simbol ambivalent al vieții, dar și al destinului tragic pentru mii de refugiați. Gardul și sârma ce separă taberele de refugiați se găsesc în celelalte portrete de mâini. In colțul din stânga sus, simbolul unității este redat de mâinile unor copii.
Despre Autor: Elena Andrei, născută la 21 mai 1984, este absolventă a Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, secţia pictură. A susținut la JRS România diferite ateliere cu femei refugiate și migranți.

În centrul tabloului sunt mâinile în rugăciune ale Papei Francisc. Rugăciunea se îndreaptă către Preasfânta Inimă a lui Isus, simbol peren al iubirii necondiționate pentru toți oamen…Vezi mai mult13813814 comentarii57 di

Exprimaţi-vă opinia