GHIMEȘ: Ora et labora.

Drumul cunoașterii lui Dumnezeu în elementul său. Simplitatea naturii, limpezimea apei de izvor, gustul mâncării gătite la ceaun, aroma lemnului de brad și liniștea cerului înstelat împletite cu momentele de joacă, muncă, comuniune cu tine, cu ceilalți și cu Dumnezeu, sunt câțiva dintre pașii pe care vrem să îi facem împreună la Ghimeș.

Perioada: 20-25 iulie.
Lucruri de adus cu sine: sac de dormit, cort (cine are), haine de muncă, bocanci, șapcă/batic, Biblia sau Evangheliile, multa voie bună și deschidere.
Responsabili:  Alexandru Duma SJ, Eduard Mărtinaș SJ, Ioana Bulai.

MUNȚII TRASCĂULUI: Pelerinaj

O ocazie de a-l descoperi pe Dumnezeu în creația Sa, din adâncurile peșterilor până pe crestele Apusenilor. Munții ascund secretele lor, iar noi vom încerca să le pătrundem, învățând să ieșim din zona nostră de confort, pentru a ne bucura de lucrurile simple din jurul nostru. Vom drumeți pe soare și prin vânt, ne vom odihni în corturi, întărindu-ne sufletul cu o dietă simplă și rugându-ne cu fiecare pas pe care îl facem!

Perioada: 22-25 iulie. Pornire din Cluj-Napoca.
Lucruri de adus cu sine: sac de dormit, cort (cine are), bocanci, șapcă/batic, Biblia sau Evangheliile.
Responsabili:  Jani Claudiu Miklos SJ

CLUJ-NAPOCA: Studiu biblic

În fiecare vară la Centrul Manresa din Cluj se organizează o săptămână de studiu biblic pe o anumită tematică sau carte din Biblie. Anul acesta vom face o lectură a Cărții Genezei. Cursul se va ține în perioada 16-23 iulie. Participanții la întâlnirea Magis pot participa la tot cursul sau doar la partea a doua care va începe pe 20 iulie. Dacă ești interesat să descoperi mai mult tainele Bibliei și mesajul pe care îl are pentru viața ta, te așteptăm!

Perioada: 16-23 iulie (cursul întreg); 20-23 (doar partea a doua)
Lucruri de adus cu sine: Biblia sau Evangheliile, un caiet și pix.
Responsabili:  Iosif Sandoru SJ

VIIȘOARA – Muzică și spiritualitate

Într-un cadru natural fermecător și liniștit, te invităm la câteva zile de cântec și contemplație în care vei putea descoperi armonia cu tine însuți, cu ceilalți și cu Dumnezeu. Programul va cuprinde învățări de cântece, plimbări prin natură, rugăciune și împărtășire. Participanților li se cere un minim de abilități și înclinații muzicale.

Perioada: 21-25 iulie.
Lucruri de adus cu sine: Haine lejere, pelerina de ploaie, instrumente muzicale (dacă aveți).
Responsabili: Sr. Gabriela Lungu FCJ, Carina Bodea.

VIA TRANSILVANICA: Poiana Stampei-Bistrița

O experiență de drumeție de 4 zile  în care să descoperi nu numai frumusețea peisajelor mioritice românești, dar și frumusețea de a te simți pe drum împreună cu alți tineri dornici să împărtășească viața și prezența călăuzitoarea a lui Dumnezeu în ea. Dacă vrei să mergi kilometri întregi prin pădure, să bei apă din izvor și să dormi la cort, această experiență este pentru tine!

Perioada: 21-25 iulie.
Lucruri de adus cu sine: sac de dormit, cort (cine are), bocanci, șapcă/batic, Biblia sau Evangheliile, multa voie bună și deschidere.
Responsabili:  Rareș Matei, Toni Vîntur

Exprimaţi-vă opinia