Meditaţia zilei

Publicatla 17 May 2019

Vineri, 17 mai
Fap 13,26-33; Ps 2; In 14,1-6
„Unde mă duc eu, voi știți calea. Să nu se tulbure inima voastră!”

Cristos este Calea – Adevărul – Viața. Papa Francisc adaugă: „El este mereu tânăr și izvor constand de noutate”. El poate „să desființeze inclusiv schemele plictisitoare în care pretindem să-l închidem și ne surprinde cu permanenta Sa creativitatea divină.” (Evangelii Gaudium, #11)

Așadar, faptul că Isus este Calea este o invitație la a-L invita să fie Dumnezeu în viața noastră, acel Dumnezeu al Surprizelor, liber să facă ce dorește, același mereu, creativ și nou. Însuși faptul că drumul ni se arată ca o persoană, ne invită la a ne deschide la o relație, care are dinamismul specific unui lucru intangibil și imposibil de cartografiat.

Dar această relație suntem invitați să descoperim că o „știm deja”. Ea nu necesită să ne schimbăm în vreun mod contrar ființei noastre, ci să ne lăsăm purtați de autenticitatea și Adevărul puse în noi dintotdeauna. Cum oare vom descoperi aceasta? În liniștea curajoasă a cugetului, păzindu-ne inima de tulburare… Orice găsim acolo, în loc să lăsăm să ne agite, să-i încredințăm cu umilință Celui care ne-a cunoscut așa cum suntem și ne-a iubit cu tot cu defecte.

Întrebare: În viața de zi cu zi, am încredere în ceea ce inima mea îmi spune?

Rugăciune:
Fi tacut.
Stai nemiscat.
Singur.
Golit
in fata Dumnezeului tau.
Nu spune nimic.
Nu cere nimic.
Fi tacut.
Fi nemiscat.
Lasa-L pe Domnul tau sa te priveasca.
Asta e tot.
Dumnezeu stie.
Dumnezeu intelege.
Dumnezeu te iubeste cu o iubire enorma
si vrea doar sa se uite la tine
cu iubirea Sa generoasa.
Liniste.
Nu te misca.
Lasa-L pe Dumnezeul tau sa te iubeasca. (Edwina Gately)

Exprimaţi-vă opinia