Meditaţia zilei

Publicatla 16 May 2019

Joi, 16 mai 2019 Fericitul Vladimir Ghika, preot martir.

Ioan 12, 24-25 În acel timp, Isus a spus ucenicilor săi: „Adevăr, adevăr vă spun: dacă bobul de grâu care cade în pământ nu moare, rămâne singur; însă dacă moare, aduce rod mult. Cine îşi iubeşte viaţa o va pierde; cine îşi urăşte viaţa în lumea aceasta o păstrează pentru viaţa veşnică”.

Isus le vorbeşte ucenicilor despre „bobul de grâu care moare” şi despre „a-şi da propria viaţă”, iar în aceste cuvinte regăsim destinul lui Isus şi soarta apostolilor, dar şi a noastră. Pentru ca o nouă viaţă să încolţească în noi, în familiile noastre şi în comunităţile noastre este necesar, uneori, să moară în noi vechile tipare, (aşa a fost dintotdeauna…) să renunțăm la ideile fixe şi să îndepărtăm ceea ce ne blochează în a ne dărui şi a trăi viaţa din belşug!

Fericitul Vladimir Ghika, pe care Biserica ni-l prezintă astăzi ca model, a înţeles bine mesajul lui Isus. Prin toate suferinţele şi torturile îndurate în închisoare, el a fost deposedat de tot ceea ce avea, dar nu şi de Dumnezeu. Şi-a dăruit viaţa din iubire faţă de Biserică şi faţă de semeni şi a recăpătat-o din belşug, a fost răsplătit cu viaţa veşnică!

Ce riscuri îţi asumi astăzi pentru a primi viaţa din belşug ?

Rugăciune:

Fii tăcut.
Stai nemișcat.
Singur.
Golit
în fața Dumnezeului tău.
Nu spune nimic.
Nu cere nimic.
Fii tăcut.
Fii nemișcat.
Lasă-L pe Domnul tău să te privească.
Asta e tot.
Dumnezeu știe.
Dumnezeu înțelege.
Dumnezeu te iubește cu o iubire enormă
și vrea doar să se uite la tine
cu iubirea Sa generoasă.
Liniște.
Nu te mișca.
Lasă-L pe Dumnezeul tău să te iubească.

Edwina Gatel

Exprimaţi-vă opinia