Sâmbătă, 11 mai 2019, între orele 11.00 – 18.00, la Mănăstirea Sf. Agnes din Popești-Leordeni, va avea loc FESTIVALUL BUCURIEI, organizat de Arhidieceza Romano-Catolică de București (ARCB).

Va fi o sărbătoare a Arhidiecezei, ca pregătire pentru întâlnirea cu Papa Francisc, care ne va vizita țara în curând, iar pe 31 mai va prezida Sf. Liturghie în Catedrala Sf. Iosif. Sunt invitați cu toții: familii, copii, adolescenți, tineri, vârstnici, preoți și persoane consacrate din Arhidieceza Romano-Catolică de București.

În cadrul Festivalului va fi un program special pentru copii și tineri, care va include atelier de desen, face painting, cabină foto, loc de joacă, ateliere de sport. Pentru familii va fi un atelier relațional, pe tema „Sfaturile Papei Francisc pentru o căsătorie fericită”.

Surpriza evenimentului va fi concursul de gătit, disputat între preoți și chefi cunoscuți. După jurizarea concursului, cei prezenți la Festival vor lua prânzul, iar apoi vor participa la o cateheză despre Sfântul Părinte, în care va avea loc şi un Quizz cu premii!

Participanţii la sărbătoarea Arhidiecezei vor avea şi ocazie de spovadă, şi vor lua parte după-amiază la Sfânta Liturghie prezidată în biserica Mănăstirii de episcopul Arhidiecezei, împreună cu preoţii prezenţi.

Pe tot parcursul Festivalului, formaţia Verità, a Centrului Diecezan pentru Pastoraţia Tineretului (CDPT) al ARCB, va da tonul bucuriei, prin diferite momente muzicale. Festivalul se va încheia cu proiecția, în aer liber, a unui film despre Papa Francisc.

Intrarea la Festival este liberă! Cei care doresc să vină la eveniment sunt rugați să-și anunțe participarea, până la data de 7 mai, la Parohia din care fac parte. Anunțarea participării este necesară pentru o bună organizare a evenimentului.

* * *

Mănăstirea Sf. Agnes – Congregatio Jesu
Șos. Olteniței 6, Popești-Leordeni

Exprimaţi-vă opinia