Papa Francisc

25.04.2019, Vatican (Catholica) – Tineri din Dieceza de Aire și Dax s-au întâlnit astăzi cu Papa Francisc, în contextul unui pelerinaj la Roma organizat pentru tinerii din Landes – un departament din sud-vestul Franței, situat în regiunea Aquitania. „Aduc mulțumire lui Dumnezeu pentru inițiativa responsabililor pastorației tineretului care, cu sprijinul Episcopului vostru, v-au propus să trăiți aceste Zile ale Tineretului din Landes. Este o ocazie frumoasă care vă este oferită pentru a reînsufleți în voi darul credinței, aici, la Roma, la apostolii Petru și Paul și toți acei martori, între care unii tineri, care au îndurat martiriul pentru că au ales să rămână fideli lui Isus Cristos.”

Pontiful a subliniat situația actuală, în care mulți consideră că e dificil să fii creștin, să îți trăiești credința. „Totuși, aș vrea să vă repet că astăzi nu este mai dificil decât în alte epoci ale Bisericii: este numai diferit, dar nu este mai dificil”, le-a spus Papa tinerilor joi, 25 aprilie 2019. „De aceea, profitați de acest pelerinaj pentru a redescoperi că Biserica, ai cărei membri sunteți, merge de două mii de ani, împărtășind bucuriile și speranțele, tristețile și neliniștile oamenilor. Și merge așa cum este, fără a recurge la nici o chirurgie estetică”, a continuat el, citând din exortația apostolică post-sinodală Christus vivit. „După imaginea copacului emblematic din regiunea voastră, pinul din Landes, care a permis să se vindece zone mlăștinoase, înrădăcinați-vă în iubirea lui Dumnezeu pentru a face în așa fel încât, acolo unde trăiți, Biserica să fie iubită.”

Sfântul Părinte i-a îndemnat cu tărie pe cei prezenți în Sala Consistoriului din Vatican: „Lăsați-vă transformați și reînnoiți de Duhul Sfânt pentru a-l duce pe Cristos în orice loc și a mărturisi bucuria și tinerețea Evangheliei! După exemplul Sfântului Vincențiu de Paul, landez ca și voi, faceți vizibilă iubirea de care Dumnezeu v-a umplut, iubind cu forța brațelor și sudoarea frunții! Fiți mereu constructori de punți între persoane, încercând să faceți să crească o cultură a întâlnirii și a dialogului, pentru a contribui la venirea unei fraternități umane autentice! Cu atenția voastră față de cei mici și față de cei săraci, puteți aprinde stele în noaptea celor care, în diferite moduri, sunt încercați.” La final, a invocat mijlocirea Fecioarei Maria, Sfânta Fecioară Maria de Buglose, și a Sfântului Vincențiu de Paul, binecuvântându-i pe cei prezenți și pe ceilalți credincioși din Dieceza de Aire și Dax.

Exprimaţi-vă opinia