Papa Francisc

23.04.2019, Vatican (Catholica) – În ziua sa de nume, Papa Francisc a donat, prin oficiul pentru acțiunile papale caritabile, șase mii de rozarii făcute pentru ZMT tinerilor din Arhidieceza de Milano. Aceștia au participat la o Liturghie în Bazilica San Pietro, celebrată marți de Arhiepiscopul de Milano, Mons. Mario Delpini.

Sfântul Părinte, al cărui nume de botez este Jorge (George) Mario Bergoglio, își celebrează ziua de nume pe 23 aprilie, sărbătoarea Sf. martir Gheorghe. Este o tradiție practicată în anumite părți ale lumii ca persoanele să marcheze în mod special ziua în care este sărbătorit sfântul al cărui nume îl poartă. Rozariile donate de Pontif au fost făcute din lemn din Țara Sfântă, din stocul făcut special pentru recenta Zi Mondială a Tineretului (ZMT) din Panama, din ianuarie, dar și pentru celebrarea la nivel diecezan, de Florii. Caritas Ierusalim a coordonat confecționarea rozariilor, oferind ceva de muncă săracilor, refugiaților și familiilor de prizonieri.

Miercuri dimineața, tinerii milanezi, care sunt implicați în anul pastoral arhidiecezan cu tema „Ei merg crescând în putere” („Cresce lungo il cammino il suo vigore”, Ps 84:8), au participat la audiența generală cu Papa Francisc. Într-o notă, directorul interimar al biroului de presă al Sfântului Scaun, Alessandro Gisotti, spunea că „Sfântul Părinte le-a cerut tinerilor să își amintească de el în mod special în rugăciune, în special încredințându-l Fecioarei Maria cu câteva zile înainte să înceapă luna mai”, lună dedicată anume Maicii lui Dumnezeu.

Exprimaţi-vă opinia