Meditaţia zilei

Publicatla 27 March 2019

Miercuri, 27 Martie 2019

Cartea Deuteronomului 4,1.5-9
„Numai fii atent la tine şi păzeşte-ţi cu grijă sufletul”

Legea pe care Dumnezeu a înscris-o în întreaga creație este și în inima noastră. Suntem ghidați de aceasta mai mult decât de tot textul legii scrise. Sigur, este important să cunoaștem și să împlinim poruncile din Decalog, poruncile Bisericii, legile societății, diverse reguli acasă și la locul de muncă. Însă mai important decât acestea, este spiritual cu care le observăm și le împlinim, intenția inimii. 
Legea este dată doar din iubire față de noi și față de tot ce ne înconjoară. Să răspundem, deci, cu aceeași iubire care traversează întreg textul legii și atunci obligativitatea va deveni grijă și bunăvoință față de lume și față de sufletul nostru, în vederea mântuirii. Cum percep toate aceste lucruri, în viața de zi cu zi?

Rugăciune
Un examen de conștiință 

Cer lumina Spiritului Sfânt pentru a putea ve¬dea cu ochii lui Dumnezeu:
1. Ce daruri am primit pe parcursul zilei pentru care pot fi recunoscător.
2. Unde a lucrat Dumnezeu azi în viața mea; unde am lucrat împreună cu Dumnezeu astăzi; unde lucrez cu ispita din mine și nu fac ceea ce vreau să fac în Domnul (Rom 7,15-20).
3. Iertarea oferită de Domnul pentru momentele în care nu am fost atent și receptiv la prezența și iubirea sa în viața mea.
4. În ce mod ajutorul lui Dumnezeu mă va că¬lăuzi mâine și în ce mod Spiritul lui Dumnezeu va fi cu mine.
John Veltri SJ (adaptare)

Exprimaţi-vă opinia