Meditaţia zilei

Publicatla 10 March 2019

Sâmbătă, 9 martie 2019
Isaia 58, 10: “Dacă îţi vei da sufletul pentru cel înfometat şi vei sătura inimile umilite, atunci lumina ta va răsări în întuneric şi bezna ta va fi ca ziua în amiaza mare.”

Suntem în fața unui verset care e mereu actual. Omul, prin natura sa, e chemat să dăruiască, să iasă din propriul confort, să privească în jurul său și să vadă cine e lipsit de iubire. În acest timp al Postului Mare, acest îndemn din cartea profetului Isaia ne ajută să revedem starea noastră, de fii ai Tatălui, adică fii care nu se opresc la ei înșiși și care lasă să vadă lumina din sufletul lor. Cu cât suntem mai închiși, cu atât mai mult sufocăm viața di noi, cu atât mai mult lumina se stinge ușor și fără să observăm. Așadar, să punem în valoare tot ceea ce suntem. Și cine suntem? Fii iubiți de Cel care a făcut gestul suprem de dăruire, îmbrățișând umanitatea tocmai de pe cruce. Să privim și să lăsăm să treacă acest gest prin noi. Să nu ne fie teamă să iubim ca Isus!

Pot privi in jurul meu pentru a vedea cine are nevoie de mine? Pot sta mai mult în fața Crucifixului pentru a învăța să iubesc?

Rugăciune 
Doamne Dumnezeul meu, învață-mă să fiu generos. Învață-mă să-ţi slujesc așa cum ți se cuvine: să dăruiesc fără să mă gândesc la preț, să lupt fără să iau seama la răni; să trudesc fără să caut odihna, să muncesc fără să cer răsplată decât aceea de a ști că împlinesc voia Ta. Sfântul Ignaţiu de Loyola

Exprimaţi-vă opinia