Rugăciunea oferirii zilei

Preasfântă Inimă a lui Isus, eu îți ofer
prin mijlocirea Inimii Neprihănite a Mariei,
Mama Bisericii, în unire cu jertfa euharistică,
rugăciunile și munca, bucuriile și suferințele acestei zile:
pentru iertarea păcatelor, pentru mântuirea tuturor oamenilor,
prin harul Spiritului Sfânt, spre slava lui Dumnezeu Tatăl. AminPrin rugăciunea de consacrare

Creștinii se angajează să trăiască într-un mod mult mai conștient și responsabil Botezul lor, pentru ca Isus să domnească cu Inima sa iubitoare în viețile și familiile lor.

Tată, sfințeşte prin Spiritul tău iubirea care animă familia noastră și fă ca dragostea reciprocă și sinceră dintre noi să ne ajute să ne trăim misiunea în caritate evanghelică, pentru a deveni un semn și mărturie a prezenței Fiului tău Isus Cristos printre noi.

 

Intențiile de rugăciune ale Sfântului Părinte Papa Francisc 

Pentru evanghelizare: Recunoaşterea drepturilor comunităţilor creştine 
Pentru comunităţile creştine, în particular pentru cele care sunt persecutate, pentru ca să simtă apropierea lui Cristos şi pentru ca drepturile lor umane să fie recunoscute.

Iubiţilor, să nu vă miraţi de focul care a izbucnit între voi ca o încercare ca şi cum vi s-ar întâmpla ceva ciudat, dimpotrivă, întrucât participaţi la suferinţele lui Cristos, bucuraţi-vă, ca să puteţi tresălta de bucurie şi la revelarea gloriei lui. (1 Pt 4,12-13)

Rugăciunea de mijlocire pentru frații și surorile care sunt persecutați pentru credința lor în Cristos Isus și puși la încercare pentru loialitatea lor față de evanghelie este cea mai înaltă formă de comuniune și participare a noastră la suferințele lor.


Din partea episcopilor

Pentru toți tații: ca exemplul vieții sfântului Iosif să îi încurajeze în a fi docili față de planurile lui Dumnezeu Tatăl.

Sfinte Iosife, care ai știut să trăiești în mod exemplar ca soț și tată, ajută-mă să-mi îndeplinesc bine îndatoririle față de familia mea, să fiu ascultător voinței divine, să primesc viața cu cele bune şi cele rele, cu durerile și bucuriile ei, considerând totul ca pe un semn al harului, astfel încât să-mi pot ajuta familia să crească în credință și dragoste faţă de Isus Cristos, Domnul și Dumnezeul meu.


Pentru Preoți

Inimă preasfântă a lui Isus, Tu, care ai fost plăsmuită în mod divin în sânul Mariei, permite ca slujitori tăi, prin mijlocirea mamei Tale, să învețe de la Tine ceea ce înseamnă: „Milă vreau, nu jertfă!”

„Întâlnirea cu milostivirea lui Dumnezeu ne transformă, ne eliberează și ne face să devenim, în sfârsit, noi înșine, aparţinând cu totul lui Dumnezeu. Ca preoți, trebuie să ajutăm poporul nostru să aibă mai multă încredere în iertarea lui Dumnezeu, pentru că ea este mai mare decât păcatul nostru, şi trebuie, încetul cu încetul, să îi ajutăm şi să creadă că păcatul lor nu îi pătează veșnic, dacă cel puțin au rămas ancoraţi în Isus Cristos.”
(Papa Francisc)


Exprimaţi-vă opinia