Încurajați de experiența și evaluarea Cursului de Servant Leadership, vă propunem în continuare un Curs de Exerciții Spirituale în Viața de Zi cu Zi pe timpul Postului Mare. 

Amintim pentru cine încă nu este familiarizat cu această expresie definiția dată de Sf. Ignațiu:

Prin acest nume, «exerciţii spirituale», se înţelege orice mod de a cerceta conştiinţa sau de a medita sau de a contempla, de a se ruga cu glas tare şi în gând, şi alte îndeletniciri spirituale […]. Căci, după cum a se plimba, a merge şi a alerga sunt exerciţii fizice, tot la fel, orice mod de a pregăti şi a predispune sufletul pentru îndepărtarea de la sine a tuturor ataşamentelor neorânduite şi, odată îndepărtate, pentru căutarea şi găsirea voinţei divine în orânduirea propriei vieţi spre mântuirea sufletului, se numeşte exerciţii spirituale”.

Am ales pentru această serie de Exerciții Spirituale Tema Slujirii în Biblie și în Film, întrucât subiectele de meditație vor fi preluate din Scriptură și ilustrate cu ajutorul unor fragmente din filme grăitoare pe aceeași temă.

Participanții vor avea posibilitatea să aleagă câte un îndrumător spiritual care să-i ajute să parcurgă acest drum dificil, dar cu siguranță rodnic în viețile lor!

Temele vor fi prezentate o dată pe săptămână, într-o zi convenabilă majorității participanților. Ceilalți vor primi prin e-mail materialele pentru rugăciunea săptămânii respective.

Oferim această posibilitate tuturor doritorilor care se vor înscrie pe adresa: servantleadership@iezuiti.ro

Prima întâlnire va avea loc la Centrul Pedro Arrupe al iezuiților din București, str. Ilie Opriș 54, în ziua de Marți, 5 Martie, Ora 18.30. Cum această zi coincide cu Marțea Grasă, vom încheia întâlnirea cu o mică agapă la care suntem chemați să contribuim fiecare cu puținul nostru!

Vă așteptăm cu drag, în comuniune de rugăciune și speranță,

Marius Taloș SJ

Exprimaţi-vă opinia