Audiența generală cu Papa

20.02.2019, Vatican (Catholica) – Când în rugăciunea „Tatăl nostru” spunem că El este în ceruri ceea ce exprimăm nu este o depărtare a Sa de noi, ci faptul că iubirea Sa este radical diferită de a noastră, „o altă dimensiune de iubire, o iubire neobosită, o iubire care va rămâne mereu, ba chiar, o iubire care este mereu la îndemână”. Afirmația a fost făcută de Papa Francisc în cateheza de astăzi, 20 februarie 2019, din seria dedicată Rugăciunii domnești.

„Primul pas al oricărei rugăciuni creștine este intrarea într-un mister, cel al paternității lui Dumnezeu. Nu ne putem ruga ca papagalii. Ori intri în mister, în conștiința că Dumnezeu este Tatăl tău, ori nu te rogi”, a spus Pontiful direct, la începutul catehezei din Aula Paul al VI-lea din Vatican. A explicat apoi că imaginea lui Dumnezeu Tatăl este legată pentru fiecare dintre noi de imaginea tatălui biologic, de la care pornim în înțelegerea paternității divine. Desigur, „nici unul dintre noi nu a avut părinți perfecți, nici unul; așa cum noi, la rândul nostru, nu vom fi niciodată părinți, sau păstori, perfecți. Toți avem defecte, toți. […] Iată pentru ce, atunci când vorbim despre Dumnezeu ca ‘tată’, în timp ce ne gândim la imaginea părinților noștri, în special dacă ne-au iubit, în același timp trebuie să mergem mai departe.”

Vorbind despre iubirea Tatălui din ceruri, Sfântul Părinte a explicat: „Nimeni nu trebuie să aibă îndoieli că este destinatar al acestei iubiri. Ne iubește. ‘Mă iubește’, putem să spunem.” L-a citat pe Isaia: „Uită oare o femeie de cel pe care îl alăptează, fără ca să aibă milă de fiul sânului ei? Chiar dacă ea ar uita, eu nu te voi uita. Iată, te-am gravat pe palmele mele” (49,15-16). Apoi a spus: „Astăzi este la modă tatuajul: ‘Te-am gravat pe palmele mele’. A făcut un tatuaj cu tine pe palmele Sale. Eu sunt în mâinile lui Dumnezeu. Iubirea lui Dumnezeu este ca iubirea unei mame, care niciodată nu poate uita. Și dacă o mamă uită? ‘Eu nu te voi uita’, spune Domnul. Aceasta este iubirea perfectă a lui Dumnezeu, așa suntem iubiți de El.”

Exprimaţi-vă opinia