Așa am trăit… Servant Leadership 3&4

Publicatla 11 February 2019

„Din Iași până-n Timișoara, Servant Leadership în toată țara!”

Cu 35 de participanți reali sau virtuali din România și chiar de peste hotare, Servant Leadership începe să fie asimilat nu doar la nivel geografic, ci mai ales existențial.
Sesiunea de sâmbătă, dedicată Relațiilor de tip legământ (Covenantal Relationships), ne-a permis să descoperim că e mai profitabil să preluăm valori familiale în domeniul corporatist decât invers. Comunicarea nu stă numai în cuvinte, iar relația dintre colegi este mai mult decât simpla comunicare, implicând cele patru dimensiuni esențiale: mintală, afectivă, intelectuală și spirituală. În acest sens, Ciprian Bradu i-a transformat pe cursanți în „căutătorii Arcei Pierdute”, refăcând drumul Reginei din Saba spre Regele Solomon sub forma unui itinerar formativ cu repere noționale precum SWOT, SMART, KAB și AIDA.


Duminică, în schimb, curiozitatea descoperirilor a cedat locul curajului moral, declinat în trei instanțe decisive ale vieții organizaționale: Curajul de a înfrunta Corupția, Curajul de a se confrunta cu o Situație Conflictuală și Curajul de a asuma o Decizie, toate stau atât la nivel personal, cât și organizațional.
Însă poate și mai mult decât prin temele prezentate, Servant Leadership a început să fie cunoscut și trăit ca atmosferă și chiar ca spirit: prin schimbul de experiențe profesionale, prin luările de poziție și mai ales prin mărturiile împărtășite.


Cu speranța că acest etos organizațional va avea un viitor și la noi, cursul va continua pe 23 și 24 februarie prin ultimele două sesiuni, dedicate Transcendenței și Transformării.
Să privim trecutul SL cu recunoștință, prezentul cu încredere și viitorul cu speranță!
Marius Taloș SJ

Exprimaţi-vă opinia