Meditația zilei

Publicatla 4 February 2019

Luni, 4 februarie, 2019
Evrei 11, 38: „Ei, de care lumea nu era vrednică, au rătăcit prin pustiuri și munți, prin peșteri și râpe ale pământului.”

Autorul epistolei către Evrei vorbește de acei slujitori ai Domnului care au înțeles că lumea aceasta nu este locuința veșnică a omului. Totodată, în lectura de azi, din evanghelia după Marcu, se prezintă cazul unui om hălăduitor în afara așezărilor omenești, căci este prada unui duh necurat. Nici pentru acest om structurile de siguranță ale lumii civilizate nu mai reprezintă, așadar, un refugiu.

Asemănările exterioare ale celor două condiții de viață sunt frapante. Totuși, motoarele, care le determină, sunt de natură opusă. 
Isus rostește cuvântul care împiedică acțiunea răului, iar omul, îmbrăcat din nou în har și cu rațiunea însănătoșită, își află odihna lângă El.

Cine rostește pentru mine cuvântul care-mi potolește tulburarea minții? Cum sună acest cuvânt de iubire, în activitățile mele de zi cu zi?

Rugăciune: 
Veni, creator Spiritus! Vino, Spirite creator, cercetează-ne mintea, umple-ne inima cu harul tău, căci suntem lucrarea ta!

Exprimaţi-vă opinia