Rugăciunea oferirii zilei

Preasfântă Inimă a lui Isus, eu îți ofer
prin mijlocirea Inimii Neprihănite a Mariei,
Mama Bisericii, în unire cu jertfa euharistică,
rugăciunile și munca, bucuriile și suferințele acestei zile:
pentru iertarea păcatelor, pentru mântuirea tuturor oamenilor,
prin harul Spiritului Sfânt, spre slava lui Dumnezeu Tatăl. Amin.


Prin rugăciunea de consacrare

Creștinii se angajează să trăiască într-un mod mult mai conștient și responsabil Botezul lor, pentru ca Isus să domnească cu Inima sa iubitoare în viețile și familiile lor.


Isus își dezvăluie inima Sa iubitoare în familiile noastre atunci când suntem dispuși să le deschidem față de aproapele, „în special față de refugiați, în care îl recunoaștem pe însuși Isus Cristos care cere să fie primit, protejat, promovat și integrat” (Papa Francisc).

Intenție de rugăciune ale Sfântului Părinte Papa Francisc 

Rugăciunea Universală: Exploatarea persoanelor.

Pentru primirea cu generozitate a victimelor traficului de persoane, ale prostituţiei şi ale violenţei.

„Au trecut șaptezeci de ani de la Declarația Universală a Drepturilor Omului, iar traficul de ființe umane continuă să rămână o crimă rușinoasă pentru umanitate și pentru noi. Avem nevoie de o reafirmare permanentă a Declarației și, în special, de un angajament ferm al tuturor pentru promovarea drepturilor pe care Declarația le recunoaște și le consacră” (Episcopii din Argentina).

Din partea episcopilor: Ca bolnavii și membrii familiei lor să primească solidaritatea celor care prin profesie sau prin vocație sunt la dispoziția lor.


Impulsul care duce la ajutorarea celorlalți, oricine ar fi ei, face parte din instinctul natural al omului. Solidaritatea este o atitudine originară. Nimic eroic! Ceva foarte uman! Atât de uman încât o persoană sănătoasă ar trebui să depună un efort serios ca să nu intervină în salvarea cuiva. Însă astăzi acest instinct natural pare să fi fost pierdut; nu este neobișnuit să observăm scene de indiferență ale unora față de cei care au nevoie. Acesta este un semn că societatea noastră trece printr-o profundă criză. Procese grele de dezumanizare sunt în plină desfășurare. De aceea, papa Francisc ne amintește adesea de importanța solidarității, care, fiind o atitudine umană, trebuie educată.

Pentru Preoți

Inimă a lui Isus, Tu ai fost prezentată la Templu… Slujitorii tăi preoți se prezintă poporului lui Dumnezeu ca prietenii Tai; fă să fie un semn credibil al generozității Tale mântuitoare.

„Dragi preoți, vi se cere să mergeți și să vestiți Evanghelia. Mergeți și dăruiți dragostea și tandrețea lui Dumnezeu. Iubiți-vă, iubiți cu sinceritate poporul încredințat slujirii voastre; iubiți-l cu o inimă curată, cu dăruire plină de bucurie; cu o iubire matură, care nu se teme de sacrificiu, capabili să va conformați viața cu misterul crucii lui Cristos. Noi vă vom fi alături, cu afecțiune, cu prietenie, cu simpatie, cu recunoștință, cu rugăciunea noastră” (Un episcop, preoților săi).

Exprimaţi-vă opinia