Meditația zilei

Publicatla 19 January 2019

Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
Ev 4, 16: “Să ne apropiem cu toată încrederea de tronul harului ca să primim îndurare şi să găsim ca ajutor harul său la timpul potrivit!”

Sfântul Paul scoate în evidență o realitate divină și totodată cât se poate de evidentă. În viața de zi cu zi se observă că omul dispune de momente de har. Ei bine, ce este harul dacă nu acea intervenție nemărginită a lui Dumnezeu în care persoana nu își poate explica cum a făcut un lucru sau cum a reușit să ducă până la capăt o alegere uneori grea. Să nu ne fie teamă să cerem acest ajutor divin. Câteodată este așa de subtil, dar dacă ne gândim și tragem linia vedem că Cineva a acționat acolo unde era mai multă nevoie, a inspirat un gând aducător de pace și de speranță. Așa cum spune Sfântul Paul, să avem încredere în El, să îndrăznim să deschidem “poarta inimii” și să facem loc Duhului Sfânt care strigă în noi și acționează. Nu ne trebuie decât o disponibilitate filială, o iubire adevărată și curaj în a trăi exigențele Evangheliei. În acest mod vom dispune de har la “timpul potrivit”.

Cer ajutorul lui Dumnezeu atunci când e nevoie sau spun “O să treacă așa cum au trecut și celelalte”? Seara, mă gândesc la momentele zilei în care am simțit că Dumnezeu a intervenit? Sunt recunoscător?

Rugăciune 
Ia-mi, Doamne și primește toată libertatea mea, memoria, mintea și voința mea toată; tot ce am sau ce posed e din darul Tău; Ție, Doamne, Ți le înapoiez; toate ale Tale sunt; dispune de ele după bunul tău plac. Dă-mi numai iubirea și harul Tău și mi-e de ajuns.

Sfântul Ignaţiu de Loyola

Exprimaţi-vă opinia