Meditația zilei

Publicatla 15 January 2019

Marți 15 ian 2019
Marcu 1,21-28; Evrei 2,5-12
“Isus i-a poruncit cu asprime spiritului rău să plece”

Un duh necurat era în biserică, printre oameni… 
Pe unul l-a făcut nepăsător astfel încât privea la oameni ca la obiecte care îi îndeplinesc dorințele. Pe altul l-a îmbătat de virtute și îl făcea să dea legi aspre de care oamenii se împleticeau. Un altul susținea că are întreaga cunoaștere și îi condamna pe toți cei care credeau altfel. Nu mai era loc pentru cei vulnerabili, nesiguri, neiubiți. Pe aceștia spiritul rău îi bloca în frică, în anxietatea abandonului, în depresia vieții lipsite de bucurie.

Dar Isus i-a poruncit cu asprime spiritului acestuia distrugător să plece. Oare nu toți au aceeași origine, “şi cel care sfinţeşte şi cei sfinţiţi”? Oare nu suntem toți făcuți din aceeași iubire a lui Dumnezeu?

Și printre orgoliu, durere și neputință, iubirea s-a ridicat mai mare decât toate. Odată descoperit, spiritul rău se risipește în fața iubirii ca ceața în razele soarelui. Adevărata noastră natură este dragostea, căreia i se supun toate prin Cel care ne-a iubit cu totul.

Am încredere să caut mereu această dragoste în interior, să mă bazez doar pe forța ei, să nu mă opresc până când doar ea mă va conduce în orice fac?

Rugăciune
Într-o zi, 
după ce vom fi stăpâni ai vânturilor, 
valurilor, mareelor și gravitației, 
vom folosi pentru Dumnezeu 
energiile iubirii, 
și atunci, pentru a doua oară în istoria lumii, 
omul va fi descoperit focul.

Pierre Teilhard De Chardin

Exprimaţi-vă opinia