Meditația zilei

Publicatla 14 January 2019

Luni, 14 Ianuarie 2019 Mc 1, 15: “S-a împlinit timpul şi s-a apropiat împărăţia lui Dumnezeu! Convertiţi-vă şi credeţi în evanghelie!”

„Desigur că raționamentele care fac credibilă împărăția lui Dumnezeu și dreptatea sa desăvârșită sunt azi mult mai puțin puternice, mult mai puțin valide decât acelea pe care le aveau credincioșii de acum douăzeci de secole. Azi împărăția este mult mai puțin posibilă decât ieri. Dar azi avem nevoie de ea mai mult, căci deziluzia ce a venit, timpul ce a trecut, uitarea ce a crescut, au creat o suferință mai amară, o osteneală mai aridă, o confuzie mai absurdă. Doar acum o ființă mârșavă poate invoca mântuirea și împărăția dorind în sine aceeași dorință a lui Dumnezeu, fără să mai poată răzbi fără El.” (Sergio Quinzio)

În ce relații și în ce activități îmi este mai greu să cred că Împărăția vine? Pot vorbi deschis despre acestea cu Dumnezeu și cu prietenii mei?

Rugăciune: Tu, cel ce bați la ușa mea, intră! Inima mea îți aparține, iar de la prezența ta, îmi strălucește întreaga-mi casă! (Odele lui Solomon

Exprimaţi-vă opinia