Meditația zilei

Publicatla 17 December 2018

Luni, 17 decembrie, 2018
Vers la Evangelie: “O, Înțelepciune, care, ieșind din gura Celui Preaînalt, străbați lumea de la un capăt la altul, orânduindu-le pe toate cu putere și blândețe, vino și ne învață calea înțelepciunii!”

Matei, la începutul evangheliei sale prezintă genealogia lui Isus, zămislirea și nașterea Sa, punând accentul pe caracterele regal și sacerdotal ale lui Mesia, făcând referire la cele două temple, cel construit de Solomon și cel reconstruit după întoarcerea din robia babiloniană. Toate acestea pentru a spune comunității care citește evanghelia, că Isus este noul Templu în care omul îl întâlnește pe Dumnezeu. Parcurgând lista numelor celor care ne reprezintă, până la urmă, pe toți, căci și în istoria noastră Isus intră ca Rege și Preot salvator, ne pare a înțelege că așteptarea noastră nerăbdătoare de a-L întâlni e dublată de o așteptare nespus de lungă și răbdătoare a lui Dumnezeu ca toți să-L poată primi în viețile, casele, relațiile, inimile lor.

Unde mă așteaptă Dumnezeu? Care este povestea nașterii mele pentru El?

Rugăciune: «Sfântă Maria, femeia celei dintâi priviri, îți mulțumim pentru că, aplecată asupra acelui copil, ne reprezinți pe toți. Tu ești prima făptură care a contemplat trupul lui Dumnezeu care s-a făcut om. Dar ești și prima făptură de pe pământ pe care Dumnezeu a văzut-o cu ochii săi trupești. Atunci, aruncă o privire și spre noi!» (don Tonino, episcop)

—————————
Tinerii Ignatieni
Irina Cristina Marginean, profesoara de limba italiana la Liceul Teoretic “M. Eminescu”, secretara a AGRU Cluj, face parte din grupul biblic “Benot Yerushalayim”

Exprimaţi-vă opinia