Meditația zilei

Publicatla 3 December 2018

Luni, 3 decembrie 2018 – Sfântul Francisc Xaveriu
Mt 8,11 „Vor veni mulți de la răsărit și de la apus și vor sta la masă în împărăția cerurilor”

Ne regăsim la început de Advent, perioada în care suntem chemați să ne antrenăm inimile în răbdare și așteptare pentru a trăi intens bucuria venirii Domnului în lumea noastră și în viețile noastre. Totodată, îl sărbătorim pe cel mai mare dintre misionarii creștini, Francisc Xaveriu, unul dintre primii iezuiți.

Isus, în Evanghelia de azi, ne amintește că în împărăția cerurilor El se așteaptă să ne întâlnim cu toții, ca frați, oameni din toate regiunile și din toate timpurile. În mod surprinzător, în zilele noastre pentru prima dată, după mulți ani, se vorbește din nou despre intoleranța rasială, se pune din nou întrebarea (care nu cu mulți ani în urmă ne-ar fi făcut să zâmbim) dacă e bine sau nu să-l primim pe cel diferit de noi în comunitățile noastre. Aceste discursuri fac să se nască iarăși frici față de aproapele și tind să demoleze toată reflecția în favoarea păcii și a fraternității pe care omenirea a produs-o în ultimii 50 de ani, zguduită fiind de ororile celor două războaie mondiale.

Isus respectă îngrijorarea Centurionului, aceea de a nu-l contamina pe învățătorul iudeu pregătit să-i intre-n casă pentru a vindeca; dar nu pregetă să se contamineze intrând în inima centurionului și cunoscându-l pe deplin din interior.

Ce mă face să mă simt deasupra celorlalți și să frâng, astfel, legătura fraternă stabilită de Isus ca să mă simt bine între semeni?

Rugăciune:

„Eu cum aș putea să nu te iubesc pe tine, Isuse, care ești îndrăgostit de mine? Nu de dragul paradisului, nu pentru a scăpa de flăcările iadului de iubesc, nici pentru alte merite. Ci doar pentru felul în care tu te-ai purtat cu mine te iubesc și te voi iubi. Pentru că ești Regele și Dumnezeul meu. Amin.

(Atribuită sfântului Francisc Xaveriu)

47126354_488045851716855_1090973039518023680_n

Exprimaţi-vă opinia