Meditația zilei

Publicatla 16 November 2018

Vineri, 16 noiembrie 2018
Lc 17,26-37
”Dacă cineva va căuta să-şi salveze viaţa, o va pierde; iar dacă cineva o va pierde, o va păstra.”

Trăim în zilele Fiului Omului. De aceea ni se spune și repetă să nu ne legăm inima de lucrurile create, pentru că sunt momente în care a-L alege pe Dumnezeu înseamnă a ne ridica și a-L urma chiar atunci. Însă dacă noi va trebui să ne oprim, să ne întoarcem să mai luăm ceva, sau să așteptăm ca și ceilalți de lângă noi să ne confirme și să vină cu noi, este posibil să pierdem oportunitatea. Frecvent avem impresia că dacă ”lumea” face acestea, probabil e bine sau invers, că nu ar fi făcut atâta lume asta, dacă nu ar fi funcționat. Însă Isus ne explică faptul că și ziua în care a venit potopul sau cea în care a ars Sodoma, au părut ca oricare altele. Nu e timp să așteptăm ca toată lumea să vadă și să le fie evident, ci unde putem sesiza niște semne, să intuim restul și să ne ridicăm pentru a-L urma pe El.

Întrebare: Dacă azi sunt chemat(ă) în mod tainic și personalizat, ce atașamente m-ar împiedica să mă ridic pur și simplu și să ascult?

Rugăciune:

Din eternitate, O Doamne, mi-ai plănuit însăși existența și destinul. M-ai înfășurat în iubirea Ta prin botez și mi-ai dat credința ca ghid spre o viață eternă de fericire cu tine.

M-ai copleșit cu harurile Tale și ai fost mereu pregătit cu milă și iertarea Ta când am căzut.

Acum te implor pentru lumina de care am atâta nevoie, de a găsi calea de viață în care se află cea mai fidelă împlinire a voinței tale.

Oricare cale ar fi, dă-mi harul necesar de a o îmbrățișa cu iubire pentru voința Ta sfântă, după modelul devoțiunii cu care Ți-a acceptat însăși Mama Ta voința.

Mă încredințez Ție și am încredere în înțelepciunea și iubirea Ta ca să mă ghideze în descoperirea salvării mele și în ajutorarea celorlalți să Te cunoască și să se apropie de Tine, ca să-mi găsesc răsplata în unirea cu Tine în vecii vecilor. Amin.”

(din: Finding God in All Things: A Marquette Prayer Book)

46417753_477810986073675_427565136778100736_n

Exprimaţi-vă opinia