După experiența Magis din această vară am revenit cu drag la Manresa, deoarece acest loc și oamenii de aici mă ajută să creez o legătură mai puternică cu Dumnezeu. Am participat la reculegerea din 2-4 noiembrie și a fost pentru mine o experiență foarte frumoasă și profundă. Am reușit să mă interiorizez și să reflectez la ceea ce sunt și la modul cum Dumnezeu lucrează în mine. Fiecare rugăciune rostită individual sau împreună cu ceilalți tineri, care împărtășesc aceleași gânduri și principii ca și mine, cântecele și atmosfera mi-au umplut sufletul de bucurie și de pace. Am învățat că poți ajunge la Dumnezeu chiar și printr-un bun simț al umorului. „Umorul evanghelizează, vindecă și demonstrează curaj creștin! ” (Pr. Iulian Budău SJ). Atelierul de bibliodramă la care am participat a pus în scenă Nunta din Cana și ne-a provocat să ne focusăm pe latura umană a lui Isus. Astfel am realizat că nici lui Isus nu i-a fost ușor să se ridice la nivelul așteptărilor vremii; El, om și Dumnezeu, trebuia să aducă mântuirea! Această conștientizare a născut în mine sentimente de recunoștință și de mulțumire. Bianca Feer (Iași)DSC03400_1

Reculegerea a fost pentru mine o ocazie bună de a mă detașa de agitația cotidiană, de gânduri și de preocupări și l-am lăsat pe Dumnezeu să mă iubească. În timpul rugăciunii itinerante de sâmbătă dimineața, prin grădină, Isus mi-a vorbit printr-un mesaj personal: „Învață să fii fericit acum!. În caz contrar, vei rămâne fără timp”. Acestea au fost primele cuvinte care m-au trezit. Apoi am fost introduși în lumea umorului, cel care vindecă…Duminică dimineața am simțit că Domnul îmi vorbește din nou, de data aceasta, prin părintele Tibi, despre afectivitate. Este o nevoie prezentă în inima tuturor oamenilor de a oferi și a primi iubire, dar am învățat că cel mai important lucru este modul pur prin care ne-o oferim. Aceste zile mi-au adus liniște în suflet și mi-au strecurat simțul umorului în inimă „mode ON”.  Oana Taloș (Cluj)

DSC03445_1

Am așteptat nerăbdător aceste zile de reculegere și am venit la Cluj pentru a doua oară, am revenit pentru o experiență personală și specială care mă apropie de Dumnezeu și pe care o trăiesc aici, la Manresa. Este pentru mine și o bună ocazie de a mă întâlni și cu alți tineri, dornici și ei de o relație specială cu Dumnezeu.

Raul Ciocani (Timișoara)

DSC03485_1

 

Exprimaţi-vă opinia