Meditația zilei

Publicatla 31 October 2018

Miercuri, 31 octombrie 2018
Luca 13, 22-30
„Străduiţi-vă să intraţi pe poarta cea strâmtă, căci vă spun, mulţi vor căuta să intre şi nu vor putea!”

În vremea lui Isus, ușa închisă era un simbol puternic. Rabinii obișnuiau să închidă ușile și să le țină închise învățăceilor care întârziau. Ușile, porțile orașelor și ale cetăților se păstrau închise noaptea sau în timp de conflict. Ușa închisă a unei case putea transmite diverse mesaje. Și exista o poartă a Templului despre care se spune că va rămâne închisă și pe care doar Mesia va intra.

În trecutul nu foarte îndepărtat, elevii și studenții întârziați găseau ușa clasei închisă și nu mai aveau voie să intre. Lipsa de organizare și grijă ne lipsea de lucruri importante, ținându-ne deoparte, închiși afară.

La fel, în viața spirituală, lenea, întârzierile, neatenția, ne pot aduce în fața unei uși închise. Mesajul lui Isus este valabil și astăzi, pentru noi: nu este suficient că suntem creștini, că suntem botezați, că aparținem de o comunitate, o parohie, sau un grup. Acest lucru nu ne garantează un loc în Împărăție. Ca să ne mântuim, trebuie să parcurgem calea și să intrăm pe ușa cea strâmtă, care este Isus: „Eu sunt poarta” (Ioan 10,9), adică viața noastră trebuie să fie conformă cu viața lui Isus Cristos, să se muleze după acest model. Pentru aceasta e nevoie de efort, de dedicare și mai ales e nevoie să știm ce avem nevoie și ce să cerem.

Rugăciune

Învață-mă căile tale
Arată-mi, Doamne, căile tale
și învață-mă cărările tale.
Condu-mă în adevărul tău și învață-mă;
căci tu ești Dumnezeu, Mântuitorul meu.

Sf. Petru Favre SJ

45091997_469541156900658_2846002440233287680_n (1)

Exprimaţi-vă opinia