Meditația zilei

Publicatla 16 October 2018

Marți, 16 octombrie 2018
Galateni 5,1-6: “Legea nu are nicio putere, ci doar credinţa care lucrează prin iubire.”

Spre deosebire de credință și iubire, care presupun sacrificii și nesiguranță, răbdare și dedicare, legea ne oferă o siguranță aparte: o regulă predictibilă după faptă și răsplată, o barieră ce pare că protejează de ceea ce considerăm ca fiind rău. Însă această lege, ne spune Paul, nu are nicio putere în Cristos, din contră, ne ține separați unii de ceilalți, ne justifică ignoranța, ne alimentează superioritatea obținută prin merite proprii.

În Cristos are putere credința care se bazează pe El în loc de capacitatea proprie de a avea o conduită bună. Are putere iubirea care nu ține cont de merit și care se expune cu vulnerabilitate acolo unde e suferința și răul – acolo Isus Cristos are putere de a vindeca, de a lucra în libertate prin iubire și har.

“Pentru libertate ne-a eliberat Cristos”, spune Paul.

Cum pot azi să las libertate lui Cristos să lucreze prin iubire?

Rugăciune

Dumnezeul meu, nu doresc nimic altceva decât să devin imaginea ta perfectă; și din moment ce a ta a fost o viață ascunsă a umilinței, a iubirii și a sacrificiului, aș dori ca și a mea să fie la fel.
Doresc să mă închid în continuare în Inima ta cea iubitoare ca într-un deșert, ca să trăiesc în tine, și cu tine și pentru tine, această viață ascunsă a iubirii și a sacrificiului.
– Sf. Tereza Margaret Redi

44126850_462191187635655_4669719904293748736_n

Exprimaţi-vă opinia