Apostolatul Rugăciunii

Luna Octombrie 2018

 

ogw1b_gozbfqym83h0gc6ukzbz-votpspdd9p61avdwyseqoo6add91r-v9qzfsah0zcjpgz5j-r6r-j6m7mmhcurh38

 

 

Rugăciunea oferirii zilei

Preasfântă Inimă a lui Isus, eu îți ofer

prin mijlocirea Inimii Neprihănite a Mariei,

Mama Bisericii, în unire cu jertfa euharistică,

rugăciunile și munca, bucuriile și suferințele acestei zile:

pentru iertarea păcatelor, pentru mântuirea tuturor oamenilor,

prin harul Spiritului Sfânt, spre slava lui Dumnezeu Tatăl. Amin

 

Prin rugăciunea de consacrare

Creștinii se angajează să trăiască într-un mod mult mai conștient și responsabil

Botezul lor, pentru ca Isus să domnească cu Inima Sa iubitoare în viețile și familiile lor.

 

 

63217

 

Nașterea unui copil nu este o întâmplare, nu este o greșeală, nu este un episod nesemnificativ al unei povești minunate. Părinții au fost asociați de Dumnezeu lucrării sale creatoare. A da naștere unui copil înseamnă a avea intuiția că viața este un dar de la Dumnezeu și că Dumnezeu este împlinirea vieții omului.

 

 Universală

Pentru evanghelizareMisiunea persoanelor consacrate
Pentru ca persoanele consacrate să trezească din nou fervoarea lor misionară şi să fie prezente între cei săraci, marginalizaţi şi fără glas.

 

1DB35964-DF33-41f9-B1AA-FBE4147B5F13

 

Animarea misionară este o acțiune pastorală pentru a crea conștiința misionară în persoane, în instituții, în comunitățile noastre. Conciliul ne reamintește că vitalitatea și moralitatea creștină se manifestă în spiritul și în responsabilitatea misionară universală a fiecărei Biserici. Ea este ca sufletul în corp, primul motiv al acțiunii pastorale care provoacă și susține dezvoltarea.Animarea înseamnă a transmite viață și spirit.

 

Pentru evangelizatori

Pentru toți cateheții, ca ei să crească în credință până la maturitatea deplină în Cristos, pentru a da o mărturie vie și plină de bucurie a evangheliei sale.

 

10-Araldi-del-Vangelo-propagando-la-buona-novela-009

 

 

„Dacă nu știm cum să transmitem noilor generații dragostea pentru viața interioară, pentru ascultarea perseverentă a cuvântului lui Dumnezeu, pentru stăruința cu Domnul în rugăciune, pentru o viață sacramentală ordonată, hrănită de Euharistie și Reconciliere, pentru capacitatea de a lucra asupra noastră înșine prin arta luptei spirituale, vom risca să nu răspundem în mod adecvat unei sete de sens care se manifestă”. CEI

 

Pentru Preoți: Inimă a lui Isus, reînnoiește spiritul misionar al preoților tăi, pentru ca

creștinismul să fie un ferment viu în societate.

 

images

 

Când caritatea este prezentă în orice activitate umană, se reduc spațiile egoismului, principalul factor de dezordine în om, în relațiile sale cu ceilalți și cu lucrurile. Purtători ai iubirii Tatălui în mijlocul societății, credincioșii și preoții sunt chemați de Dumnezeu să contribuie din interior, ca ferment, la sfințirea omenirii.

 

Exprimaţi-vă opinia