Meditația zilei

Publicatla 28 September 2018

Vineri, 28 septembrie 2018
Lc 9, 18-22
„Fiul Omului a venit ca să slujească şi să-şi dea viaţa ca răscumpărare pentru mulţi.”

Azi Isus întreabă cine spune lumea că este El, iar răspunsurile sunt pe cât de diversificate, pe atât de mici. Oamenii vremii Îl conceptualizau după propria minte și înțelegere. Apoi, tot El ne întreabă pe noi, ca discipoli ai săi, separat: cine spunem noi că este?

El ne consideră în mod aparte, ca pe aceia care au avut experiența directă de a fi alături de El, de a-L asculta și privi îndeaproape. Nouă Dumnezeu ni s-a revelat în mod direct și personal prin credință, așadar avem percepția directă a divinității Sale prin experiența noastră.

Cât de mulți oameni sunt îndepărtați de Dumnezeu pentru că aud lucrurile greșite despre El… Chiar și noi uneori, în loc să Îl căutăm pe Domnul, Îi atribuim percepțiile noastre în încercarea de a-L face manevrabil, inteligibil. Dar în momentul în care Îi atribuim unele etichete, începem să ne făurim o imagine interioară statică, desprinsă de realitatea Sa.

Dumnezeu e Dumnezeul Surprizelor, El este cel care ne conduce în timpul Lui și ni se revelează în moduri diferite, după dorința Sa. El nu ține cont de graficele noastre, nici de planificarea evoluției spirituale pe care ne-am făcut-o. El e Dumnezeu. Și ca atare, a venit ca să slujească și să își dea viața ca noi să trăim. Ce mister minunat! Ce ideal sublim și demn de urmat!

Întrebare: Isus întreabă direct în inima fiecăruia dintre noi. El știe răspunsul dar vrea să îl audă de la noi. “Cine spui tu că sunt eu?”

Rugăciune:

Mă rog, Doamne, nu spre cel care cred eu că ești ci spre cel ce ești Tu, așa cum singur Te cunoști complet, însă din bunătatea Ta ne-ai dat să Te gustăm prin Fiul Tău întrupat, rastignit și înviat pentru mântuirea noastră. Isuse Domnul meu, cred și mărturisesc că ești Cristos, Fiul Lui Dumnezeu celui viu: ia-mi viața, voința și tot ce am, ca să pot fi cu totul al Tău, acum și întotdeauna. Amin!

42547924_453845671803540_8556847211923636224_n

Exprimaţi-vă opinia