Meditația zilei

Publicatla 21 September 2018

Vineri, 21 septembrie 2018
Ef 4, 1-7.11-13; Ps 18; Mt 9,9-13
“Nu am venit să-i chem pe cei drepţi, ci pe cei păcătoşi”.

Fiecare dintre noi își caută într-o oarecare măsură “chemarea”. Isus ne-o adresează într-un singur cuvânt: “Urmează-mă”. Nu, nu lipsește adresa. Nu suntem trimiși într-un loc de unii singuri încât să trebuiască să știm ruta. 
Menirea noastră nu se rezumă la o destinație sau la o sarcină pe care să o finalizăm, ci reprezintă un început. Finalul? Domnul singur știe întreg Planul Său.
Acest început conține o singură indicație, pe cât de imediată pe atât de perpetuă: “urmează-mă”. Chemarea aceasta înseamnă că mereu, mereu, Isus va fi în fața noastră, deschizând drumul, după cum Dumnezeu era mereu în fața poporului lui Israel sub formă de nor. Așadar, ea nu ne izolează, încât să ne adâncim în propria menire în mod rigid, căutând finalitatea, ci e o chemare la a face un drum împreună.
Modul în care fiecare este chemat să urmeze diferă, după cum într-un buchet de flori avem diferite specii, servind scopuri diferite. Fiecare luată individual ar fi mai puțin frumoasă decât sunt toate în ansamblu, atunci când sunt ridicate la o menire mai mare. Bineînțeles, dacă florile ar începe să se compare între ele sau să se contrarieze, ar fi mult mai dificil de construit aranjamentul…
Se spune că cine are un “de ce” se poate adapta la orice “cum”, așa că deși nu suntem desăvârșiți încât să înțelegem detaliile buchetului, suntem invitați să participăm cu culorile noastre inedite, având încredere că Isus merge deja înaintea noastră, cu un gust pentru frumos care ne depășește imaginația. Să mergem înainte cu credința că pe măsură ce aranjamentul se completează, estetica divină ni se va revela și nouă.

Ce nuanțe (pot să) aduc în buchetul în care Isus m-a pus?

Rugăciune:

Tată,
Mă abandonez în mâinile Tale;
Fă cu mine ce vrei.
Orice faci, Îți mulțumesc.
Sunt gata pentru orice, accept orice.
Fie ca doar voia Ta să se facă în mine și în toate creaturile…
Nu îmi doresc altceva mai mult, Doamne.
În mâinile Tale

41992079_450724892115618_2835723651486056448_n

Exprimaţi-vă opinia