Meditația zilei

Publicatla 14 September 2018

Vineri, 14 septembrie
Fil 2, 6-7: “Isus nu a considerat un beneficiu propriu că este egal cu Dumnezeu, ci s-a despuiat pe sine luând firea sclavului.”
In 3, 17: “Dumnezeu nu l-a trimis pe Fiul său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin el”


Drumul Lui Isus nu este un drum convenabil sau predictibil. Odată ce Îl alegem pe El, aparenta liniște sufletească pe care o aveam înainte din cauza stării de amorțeală, este pe alocuri înlocuită de neliniște. Când într-adevăr încercăm să Îl urmăm pe Isus, devenim acut conștienți de neputința noastră. Poporul care se bucurase nespus de eliberarea din Egipt, acum cârcotea împotriva Domnului pierzându-și răbdarea și preferând oarecum robia certitudinii în locul sacrificiului impus de drum.

În acest parcurs dureros, vindecarea vine de la Cruce. Dacă, în loc să mergem cu capul în pământ concentrați asupra durerilor, ne înălțam privirea înspre Cruce, ea ne va vindeca. Isus ni se face cunoscut prin milostivirea sa, trebuie doar să ne dezlipim ochii de pe orice altceva și să ne ațintim privirea asupra Lui.

Isus nu a evitat nici suferința, nici umilința, ci chiar dacă era fără de păcat s-a oferit pe Sine în mod total și gratuit Tatălui pentru frații Lui, murind pe Cruce pentru ca noi să fim mântuiți. Această iubire completă nu poate fi experimentată decât printr-o dăruire completă, prin abandonul desăvârșit în fața Crucii. Abia atunci când ne ridicăm privirea cu încredere copilărească din abis, experimentăm adâncimea puterii și milostivirea tandră a Mielului Lui Dumnezeu.

Privindu-L pe Isus pe Cruce, ce simt? Ce imi transmite?

Rugaciune:

Fii tăcut.
Stai nemișcat.
Singur.
Golit
în fața Dumnezeului tău.
Nu spune nimic.
Nu cere nimic.
Fii tăcut.
Fii nemișcat.
Lasă-L pe Domnul tău să te privească.
Asta e tot.
Dumnezeu știe.
Dumnezeu înțelege.
Dumnezeu te iubește cu o iubire enormă
și vrea doar să se uite la tine
cu iubirea Sa generoasă.
Liniște.
Nu te mișca.
Lasă-L pe Dumnezeul tău să te iubească.

Edwina Gately

41688021_447028599151914_5646549454866612224_n

Exprimaţi-vă opinia