Meditația zilei

Publicatla 24 August 2018

Vineri, 24 august 2018
Ioan 1, 45-51 „Vino și vezi!”

Creștinii simt mereu chemarea spre evanghelizare, așa cum un prieten dorește să împărtășească o descoperire minunată cu ai lui sau cu oricine e aflat în nevoie. Totuși, orice am face noi și oricâte argumente am aduce, cea mai autentică metodă este de a invita simplu, precum Filip își invită prietenul cel sceptic: „vino și vezi”.

Privirea Lui Isus îi pătrunde lui Natanael (numit și Bartolomeu în Matei 10:3 și Luca 6:14) în sinele profund, având un asemenea impact încât acesta nu se mai îndoiește nicio clipă și Îl recunoaște ca Fiul Lui Dumnezeu.

Isus îi spune că îl văzuse stând sub smochin, care la iudei era simbolul păcii și binecuvântării Lui Dumnezeu, oferind umbră în zilele toride, astfel că de multe ori învățații se adunau sub el să vorbească despre Scripturi. Dumnezeu îl vedea, chiar și când Natanael încă nu ajunsese să Îl cunoască.

Dumnezeu îi privește și așteaptă pe sceptici, pe cei care nu Îl recunosc sau nu Îl caută conștient, iar de multe ori ceea ce cade în sarcina noastră de creștini este pur și simplu să îi invităm pe ceilalți să „vina și să vadă”, având încredere că Spiritul Sfânt va face restul.

Eu în cine mă regăsesc mai mult, în Filip sau Natanael? Sunt eu acela care îi cheamă în mod simplu pe ceilalți să îl cunoască pe Dumnezeu sau sunt ca un învățat plin de zel care privește în jur cu scepticism și superioritate?
Rugăciune:

Doamne Învață-mă să Te caut,
Și descoperă-mi-Te în timp ce caut,
Pentru că dacă nu mă îndemni Tu,
Nu Te pot căuta,
Și dacă nu mi Te descoperi,
Nu Te pot găsi.
Dă-mi să Te caut în dorința de Tine,
Dă-mi să Te doresc în căutarea Ta,
Dă-mi să te găsesc în iubirea pentru Tine,
Dă-mi să te iubesc în găsirea Ta.
Rugăciunea lui St. Anselm de Canterbury în timp ce se pregătea să scrie una din lucrările sale teologice (https://www.ignatianspirituality.com/…/god-wants-our-friend…)

39872852_435065283681579_1080120425960177664_n

Exprimaţi-vă opinia