• 14 Aug 2018

Preotul iezuit spaniol, Carlos Ruidavets, a fost ucis vineri, 10 august, în provincia Bagua din Peru, pe teritoriul vicariatului apostolic de Jaén.

Acesta a fost găsit fără viață în colegiul Valentin Salegui, unde locuia. Pe trupul său au putut fi observate urmele unei morți violente. Printr-un comunicat, Conferința episcopală din Peru, prin Arhiepiscopul Miguel Cabrejos Vidarte, își exprimă condoleanțele, în special față de Societatea lui Isus și solicită autorităților să identifice cu rapiditate făptașii.

Părintele Ruidavets, în vârstă de 73 de ani, se afla de aproximativ 40 de ani în zona amazoniană din Peru, unde s-a dedicat cu precădere activității educaționale în rândul familiilor din comunitățile indigene. Canalul bisericesc „Repam” precizează că Pr. Ruidavets a ajuns în zonă în anul 1980 și era foarte îndrăgit de cetățeni. În același timp, viața preotului în misiunea iezuită ne lasă un dar, un angajament și o responsabilitate. O slujire în iubire împărtășită popoarelor indigene, alături de care au luat naștere proiecte de viitor, care vor fi continuate de cei care au întreprins cu el opera educativă.

 

Traducere: Liviu Ursu

sursa: e-communio.ro

Exprimaţi-vă opinia