Meditația zilei

Publicatla 10 August 2018

Vineri, 10 august 2018
Ioan 12,24-26
“Dacă îmi slujeşte cineva, Tatăl îl va cinsti.”

​În inima noastră sunt atât de multe dorințe, încât cu greu reușim să le mai selectăm și să le împlinim. Nu ne ajunge timpul pentru a le împlini pe toate. Însă în această multitudine de dorințe, în acest amalgam, mai este loc de dorința exprimată de „grecii” din evanghelie? Mai știm noi unde este ascunsă această dorință: „Vrem să-l vedem pe Isus”? Ce facem pentru a împlini această dorință a inimii? Unde putem să-l găsim pe Isus? „Grecii” au mers și i-au cerut lui Filip, apoi Filip lui Andrei. Noi cui cerem? Cine este călăuza noastră? Care este drumul pe care sperăm să ajungem la Isus?
Mă întreb dacă mai vedem în Biserică drumul spre Cristos? Mai mult mă întreb dacă ne simțim în comunitatea parohială membri ai celor care merg spre Cristos? Altfel spus: la ce ne folosește o comunitate? De ce să nu mă rog eu singur în camera mea, așa cum mi-a spus Isus, convins fiind că și acolo mă întâlnesc cu Domnul? Oare spunând aceasta nu uităm alt cuvânt al Domnului care ne spune că „unde doi sau trei sunt adunați în numele meu acolo sunt și eu”?! Nu putem lua din cuvintele Domnului doar ceea ce ne convine, ci trebuie să găsim echilibrul pentru a le împlini în totalitatea și frumusețea lor.
Cristos nu este la capătul drumului, el este însuși drumul, calea cea adevărată. El este cel care ne călăuzește pașii spre adevărata viață. Să mergem împreună cu întreaga Biserică pe calea vieții, să călătorim pe pământ împreună cu Cristos și cu frații. Aceasta este bucuria inimii, împlinirea vieții. Nu sta singur!
Rugăciune
O, Marie, Maica Bisericii, ajută-ne să înțelegem cât de mare este darul pe care ni l-a făcut Cristos. Ajută-ne să înțelegem cât de important este să stăm împreună, să fim o familie, să fim o singură inimă care bate din dragoste față de el și din dorința de a-l vedea. Ajută-ne să înțelegem că victoria împotriva răului se face împreună cu Cristos și cu frații. Ajută-ne să nu ne simțim (auto)suficienți, ci să căutăm comuniunea și comunitatea. Amin.

38774897_421661291688645_4348469914059669504_n

Exprimaţi-vă opinia